Anadolu Efes Istanbul a putut să-și apere titlul în Euroligă, după 58-57 în finala cu Real Madrid în cadrul Final Four-ului de la Belgrad.

Real Madrid s-a aflat în avantaj la pauză, 34-29, după ce a câștigat primele două sferturi. Anadolu a replicat cu un parțial al treilea în care a primit doar 8 puncte, iar suspansul a ținut până la finalul partidei, care s-a încheiat cu 58-57 în favoarea turcilor.

Anadolu Efes își apără astfel trofeul cucerit în sezonul 2020/2021, devenind prima echipă din Turcia care câștigă de două ori întrecerea.

Vasilije Micic a fost cel mai bun marcator al finalei cu 23 de puncte, lângă care a adăugat 2 recuperări și 2 pase decisive. Tibor Pleiss a avut o controbuție majoră, cu 19 puncte și 7 recuperări. Shane Larkin a reușit 10 puncte, 6 recuperări și 4 pase decisive.

Walter Tavares a fost singurul madrilen în double-digits și în același timp și în double-double, 14 puncte și 11 recuperări.

În finala mică s-a impus FC Barcelona, scor 84-74 cu Olympiacos Pireu. Barca a fost formația care a încheiat sezonul regulat al Euroligii cu cel mai bun record și era principala favorită să câștige competiția.

*foto: euroleaguebasketball.net