U-BT Cluj-Napoca s-a calificat în finala Ligii Naționale de Baschet Masculin după ce a închis în minim de meciuri și seria cu FC Argeș Basketball, 3-0 la general în semifinalele campionatului.

Ardelenii n-au întâmpinat probleme în duelurile cu FC Argeș, formația viola fiind lipsită de patru străini, toți accidentați. Astfel, după 98-73 și 113-68 în BTarena, Clujul s-a impus cu 101-72 în Trivale și a terminat seria cu 3-0 la general.

Anterior, U-BT a trecut cu 2-0 la general de CSU Sibiu în prima rundă de playoff. Atunci, elevii lui Mihai Silvășan au câștigat cu 89-79 acasă și cu 86-81 în deplasare.

Clujenii sunt pentru a doua oară consecutiv în finala campionatului și pot obține cel de-al 7-lea titlu de campioni în istoria orașului la baschet masculin. U-BT este echipa cu cele mai puține înfrângeri pe plan intern în sezonul 2021/2022.

Clujul se va duela cu CSO Voluntari pentru titlul național într-o serie pe sistemul cel mai bun din cinci meciuri, avantajul terenului propriu fiind de partea „studenților”.

*foto: Manases Sándor