Ultima etapă a Play-Off-ului Ligii a 2-a se dispută astăzi, începând cu ora 16.00. Petrolul este calificată matematic in Liga 1 din etapa precedenta, iar Hermannstadt este la un punct distanță de prima scenă a fotbalului românesc, în timp ce Universitatea Cluj are nevoie de o minune pentru a nu ajunge la baraj cu Dinamo.

Formația antrenata de Nae Constantin a promovat matematic din etapa precedenta, după victoria împotriva Chiajnei cu 2-0, ajungând la 62 de puncte și fiind liderul clasamentului Ligii a 2-a. Formația lui Erik Lincar are nevoie de o victorie împotriva ilfovenilor și ca Hermannstadt sa piardă in fata CSA pentru a se califica direct in Prima Ligă și pentru a evita barajul cu Dinamo.

Petrolul, promovată matematic, la un punct de trofeul de campioană

Formația ploieșteană ocupă în prezent primul loc în campionat, dar nu este sigură că și-a asigurat acest loc. Pentru asigurarea primului loc și a titlului de campioană a Ligii a 2-a, elevii lui Nae Constantin mai au nevoie de 1 punct în meciul cu Slobozia, sau ca Hermannstadt să nu obțină o victorie contra CSA.

În sezoanele trecut titlul Ligii 2 a fost acordat către Dunărea Călăraşi (2018), Chindia Târgovişte (2019), UTA Arad (2020) și ”FC U” Craiova (2021).

Unirea Slobozia are nevoie de o victorie pentru a spera la locul 5, loc care ar duce la baraj. Egalul nu o avantajează pe Slobozia , la egalitate de puncte fiind sub Chiajna, departajarea fiind făcută de punctele din sezonul regulat.

”U” Cluj, o singură șansă la promovarea directă

În utlima etapă a play-off-ului Ligii 2, ”U” Cluj mai are o singură șansă de a promova direct și de a evita barajul cu Dinamo. ”U” Cluj trebuie să ia 3 puncte în deplasarea la Chiajna și depinde de rezultatul dintre CSA și Hermannstadt. Pentru a ajunge la egalitate de puncte cu sibienii, clujenii au nevoie ca CSA să câștige partida de la Mediaș și să ia cele 3 puncte cu Concordia. În cazul egalității de puncte, ”U” va promova direct datorită clasării pe locul 2 la finalul sezonului regulat.

Modul de departajare la final de play-off în cazul egalității de puncte între echipe

În caz de egalitate de puncte la finalului play-off-ului, departajarea între echipe nu se va face pe baza rezultatelor înregistrate în meciul direct din sezonul regular sau în cele două din play-off, ci pe baza numărului de puncte și locul ocupat la finalul sezonului regular.

Clasamentul la finalul sezonului regulat:

Petrolul Ploiești – 49 puncte
”U” Cluj – 42 puncte
FC Hermannstadt – 41 puncte
CSA Steaua – 37 puncte
Concordia Chiajna – 36 puncte
Unirea Slobozia – 33 puncte

Sursă foto: FC Universitatea Cluj