Un alt film istoric, inspirat din realitate și o adaptare a unui bestseller internațional de Robert Harris, în regia lui Christian Schwochow un film despre război, prietenie, Adolf Hitler, trădare, dramă, o punere în scenă a acțiunilor cu adevărat captivant.

Munchenul în fața războiului, după cum sugerează și numele se petrece în anul 1938, când Hitler (Ulrich Matthes) are de gând să invadeze Cehoslovacia, unde doi prieteni vechi, cu ideologii diferite se vor întâlni din nou și vor încerca să se împace pentru a salva lumea.

Hugh Legat (George MacKay) este un funcționar public britanic care a învățat la Oxford la începutul anilor 1930, unde l-a întâlnit și s-a împrietenit cu Paul von Hartman (Jannis Niewöhner), care a fost un mare fan al lui Hitler la început. Cei doi se îndepărtează în special datorită ideologiilor pe care fiecare le are despre situația precară a momentului.

Hugh reușește să se alăture delegației de pace din partea britanicilor, unde îl întâlnește din nou pe Paul, care s-a trezit din iluzia pe care Hitler i-a oferit la început, iar acum în calitate de diplomat reușește să descopere că de fapt anexarea regiunii Sudetenland este doar o scuză pentru a invada Cehoslovacia și încearcă să anunțe delegația britanică că asta va duce la un război de o mărime mult prea mare.

Chiar și dacă știm deja cumva finalul acestei povești chiar și atunci cumva punerea în scenă a filmului îți dă o speranță că poate nu va fi chiar așa cum învățăm toți din cărțile de istorie. Desigur cele două personaje principale sunt imaginare, totuși pare o idee chiar foarte interesantă ca doi prieteni să se afle chiar lângă focul politic al celor doi mari puteri europene, care sunt și una împotriva celeilalte.

Situația din film nu are cum să nu facă orice vizionator să se gândească la situația din Ucraina, situația fiind extrem de similară și vrând ne vrând te face să te gândești dacă oare lumea s-a întors în 1938, sau că de fapt nu am depășit niciodată acea perioadă foarte tristă din istoria umanității, sau te face să te gândești oare noi o să fim de fapt continuarea războiului din 1938.

Munchenul în fața războiului este un film excepțional de neratat în special datorită situație de la granițele noastre dar nu numai de asta ci și pentru scenografia filmului este chiar bine pus la punct și te face să te simți chiar acolo în mijlocul acțiunii.