Proiectul Adam probabil una dintre cele mai așteptate filme ale primăverii 2022, mai ales datorită actorului din rolul principal, Ryan Reynolds, dar nu numai ci și datorită genului care se vrea a fi o comedie SF, ceea ce tocmai e.

Filmul de excepție, regizat de Shawn Levy, îl are ca personaj principal pe Adam Reed, adultul (Ryan Reynolds) și copilul (Walker Scobell), fiind vorba de un film SF, acesta ne este prezentat sub forma călătoriei în timp.

Povestea începând cu Adam din 2050, care este urmărit de către șefii săi deoarece a aflat că aceștia i-au trimis soția într-o misiune extrem de periculoasă cu scopul de a o omorî, pentru că și ea a aflat secrete ale grupări la care lucrează, cum ar fi că au schimbat viitorul.

Adam pornește într-o călătorie înapoi în trecut tocmai în scopul de a o găsi pe Laura Shane (Zoe Saldana), soția, dar pentru că a greșit datele ajunge în 2022, unde îl întâlnește pe tânărul Adam, care are 12 ani și recent și-a pierdut tatăl, și pe lângă toate astea este mereu bătut de către alți băieți tocmai din cauza că nu își poate ține gura atunci când trebuie.

În timpul unei lupte dintre Adam și echipa trimisă de către șefii săi, se întâlnește din nou cu Laura, iar împreună cu copilul Adam pornesc în călătoria de a salva viitorul, iar pentru acest lucru trebuie să vorbească cu tatăl lor.

După o luptă în care erau nevoiți să o lase în urmă pe Laura, băieții merg înapoi cu încă câțiva ani pentru a-și întâlni tatăl și să încerce să-l convingă să nu inventeze călătoria în timp.

Proiectul Adam este un film plin de încărcături emoționale, nu numai comice, ci și triste, în momentul în care apar elemente care sunt menite să îi aducă aminte celui care vizionează, cât de important este familia și că nu știi niciodată ce îți va aduce viitorul și cât o să regreți de fapt cum îi tratezi pe cei ce îți sunt cei mai apropiați.

Un film excepțional perfect de vizionat atât pentru adulți cât și pentru copii, cel mai potrivit de a o vedea împreună cu familia, într-adevăr unul dintre cele mai bune filme din primăvara anului 2022, pentru toate gusturile și pentru toate categoriile de vârstă.