U-Banca Transilvania își continuă seria de victorii în Liga Națională de Baschet Masculin, atingând pragul de 13 victorii consecutive în campionat în sezonul curent. Sâmbătă seară clujenii s-au impus în fața formației CSM Ploiești cu scorul 106-64, după un meci în care gazdele au dominat meciul de la un capăt la altul. Fluierul de start al partidei a fost dat la ora 18:30 în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. În cadrul tuturor competițiilor U-BT nu a mai suferit o înfrângere de 11 etape, atât în campionatul intern, cât și în Basketball Champions League.

 Octavian Popa Calotă deschide scorul în BT Arena cu un coș după o pătrundere, gazdele revenind cu riposta, luându-și un avans de 13 puncte, 15-2, până la jumătatea primului sfert. Jonathan Jordan a reușit să bage un coș de 3 puncte pentru echipa sa, încercând să scadă diferența pe tabelă, dar Patrick Richard reușește un coș de 3 care le readuce clujenilor un avantaj substanțial. La finalul primului sfert tabela indică scorul 31-13.

Cel de-al doilea sfert este dominat în continuare de studenți reușind să își ridice avantajul la 20 de puncte+ după un coș de 3 puncte a lui Stefan Bircevic și un coș de 2 a lui Ștefan Grasu. Jocul a continuat într-o singură direcție, Nandor Kuti efectuând un dunk, urmat de un 3-pointer. După o jumătate de sfert, cele două formații au un decalaj uriaș, scorul fiind 53-19. Înainte de ultimele secunde ale primei reprize, scorul din al doilea sfert era egal cu cel din primul, dar Karel Guzman „distruge” acest aspect cu un 3-pointer, tabela indicând 65-26 la pauza mare.

Gazdele au început cel de-al 3-lea sfert cu un run de 10-2, Elijah Stewart marcând cu un dunk de efect, Brown reușind să ridice avantajul clujenilor la peste 50 de puncte, iar scorul ajunge la 82-31. Oaspeții au reușit să reducă timid din avantajul gazdelor, dar la finalul actului al treilea tabela indica scorul 93-44. În ultmiul sfert nu s-au înregistrat prea multe faze notabile alea gazdelor, finalul partidei venind cu victoria studenților cu scorul 106-64.

Elijah Stewart a fost omul meciului 23 de puncte, 6 recuperări și o pasă decisivă. Karel Guzman a totalizat 20 de puncte și 3 pase decisive. Stefan Bircevic a înscris 12 puncte iar Andrija Stipanovic a terminat cu 10 puncte, 7 recuperări și 7 pase decisive.

Mihajlo Sekulovic a fost principalul remarcat al oapseților cu 17 puncte și 11 recuperări. Bogdan Popa a reușit 14 puncte și 3 recuperări iar Jonathan Jordan 13 puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive.

Foto: Arhivă/Emi Turbuc