Roberto Romeo este noul jucător adus de FC Universitatea Cluj, fiind primul transfer după plecarea a 8 jucători în această pauză competițională. Roberto este fundaș dreapta italian cu experiență de 8 ani la nivel de Liga 1, acesta fiind adus de la formația Gaz Metan Mediaș.

A crescut la academia clubului italian Reggina, iar pasul spre nivelul profesionist l-a făcut la vârsta de 19 ani, odată cu transferul la Cassino, unde a bifat 18 apariții și un gol, club care evolua în Serie D. A fost transferat la US Poggibonsi (13 meciuri) și US Catanzaro (17 meciuri).

În vara anului 2013 semnează cu Gaz Metan Mediaș, formație pentru care debutează cu un assist într-un duel cu Astra Giurgiu. A îmbrăcat tricoul celor de la Gaz Metan timp de 9 sezoane, 8 dintre acestea fiind în prima ligă. În momentul de față, Roberto este unul dintre cei mai experimentați fundași dreapta din primul eșalon al fotbalului românesc, bifând 149 de meciuri pentru medieșeni și 6 goluri, obținând calificarea în play-off în sezonul 2019-2020.

Înseamnă mult pentru mine, să vin la o nouă echipă. Recunosc că nu a fost ușor să plec de acolo, unde am stat opt ani de zile, dar am venit aici să mă bat la promovare, alături de un club cu ambiție și cu tradiție. Vreau să joc, să îmi arăt valoarea și să punem cu toții umărul la promovare.

Sunt destul de multe echipe care vor să tragă la promovare. Nu va fi ușor, pentru că fotbalul din Liga a II-a e destul de tare. Bătălia se va da până la ultima etapă”, a declarat Roberto, conform fcucluj.ro

Foto: Facebook/FC Universitatea Cluj