În ultimul meci al grupei G din Basketball Champions League, U-Banca Transilvania se impune în fața formației Darussafaka Istambul și se clasează pe primul loc din grupă în faza Top 16.

Gazdele au trimis pe parchet ca formație de start pe Troy Caupain, Wayne McCullough, Dogus Ozdemiroglu, Nathan Boothe și Ragip Atar, U-BT replicând cu un prim 5 format din Brandon Brown, Elijah Stewart, Patrick Richard, Stefan Bircevic și Andrija Stipanovic. În primele minute ale primului sfert turcii au reușit să se desprindă pe tabelă de U-BT reușind să conducă cu 7 puncte diferență, dar clujenii au revenit pe finalul sfertului, tabela indicând la pauză mică 24-26 în favoarea formației clujene.

Studenții și-au menținut avantajul față de Dacka, reușind să se desprindă la 7 puncte prin coșul de la distanță al lui Stefan Bircevic (30-37). Gazdele au reușit să răstoarene situația și au schimbat scorul pe tabelă în favoarea lor după uun run de 8-0 și dunk-ul lui Pineiro de sub panou (47-44). La pauză clunejenii reușesc să întoarcă din nou scorul fiind cu 2 puncte în fața gazdelor (49-51) după coșul lui Elijah Stewart.

Sfertul 3 vine cu o răspurnare dramatică de situație, iar gazdele preiau conducerea după reușitele lui Pineiro și Ozdemiroglu (66-61). Sinan Guler a ratat șansa de la linia de fault s-o desprindă pe Darussafaka la trei posesii în fața Clujului (72-66), turcul înscriind apoi din acțiune pentru +8 în favoarea gazdelor. Troy Selim Sav a reușit să transforme ambele aruncări libere (78-68), Hougue reușind să transforme doar una, scorul la finalul sfertului 3 fiind 78-69.

La începutul sfertului 4, Andrija Stipanovic este eliminat după cel de-al doilea fault antisportiv, iar Dacka se desprinde la 82-69, seria turcilor continuând până la 86-69. Clujenii reușesc o serie de 6 puncte la rând reușind să mai reducă din diferență (88-75. Ozdemiroglu reusește să ridice avantajul turcilor ducând scorul la 93-76. Studenții au reușit o serie de 8-2, Brown ratând să scadă diferența la o singură cifră. Olaseni este eliminat pentru al doilea fault antisportiv, cu 4 minute înainte de final, Guzman reușind printr-un dunk să reducă diferența la 9 puncte, urmat de o triplă a lui Bircevic, fapt care a adus scorul la 98-92.

Diferența dintre cele două formații a corborât la 2 puncte (101-99) prin tripla lui Brown, Guzman restabilind egalitatea cu o aruncare din paint (101-101). Gazdele au ratat două ocazii de a trece din nou în avantaj, iar Brandon Brown ajunge la linia de faulturi și transformă ambele aruncări libere, ardelenii terminând meciul cu avantaj de 2 puncte, 101-103. U-BT merge direct în faza Top 16 a competiției, în grupa K, alături de Unicaja Malaga în mod sigur, celelalte două echipe urmând să vină din play-in. În această fază vor avea loc duelurile Hapoel Ierusalim/Pinar Karsiyaka/Slam Stal Ostrow vs. Prometey și Igokea/PAOK Salonic vs. Filou Oostende pentru completarea grupei.

Karel Guzman a reușit cel mai bun meci în BCL, cubanezul terminând cu 26 de puncte (9/12 din acțiune), 7 recuperări, 5 pase decisive și 4 intercepții, fiind urmat de Dustin Hogue și Brandon Brown (ambii cu 19 puncte)alți trei jucători clujeni având 10+ puncte la final. Dogus Ozdemiroglu (19 puncte, 3/6 de la distanță, 4 pase decisive), Gabriel Olaseni (18 puncte, 8/9 din acțiune, 5 recuperări) și Isaiah Pineiro (15 puncte, 3 recuperări) au fost principalii marcatori ai turcilor.

Foto: Arhivă/Emi Turbuc