Xavi Hernandez, antrenorul formației catalane, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă situația din cadrul negocierilor de prelungire a contractului cu jucătorul francez, Ousmane Dembele.

Prezentul contract al francezului cu Barcelona expiră la finalul acestui sezon, dar Xavi a anunțat cu încredere că francezul dorește să continue în Catalonia. Barcelona i-a propus în mai multe rânduri prelungirea contractului, dar acesta a refuzat și nu le-a oferit un răspuns concret oficialilor. Din ianuarie, Dembele intră în ultimele 6 luni de contract cu formația blaugrana și este liber să discute cu orice echipă, însă Xavi a declarat că există motive de bucurie în rândul suporterilor Barcelonei.

”Am vorbit ieri cu Dembele. Am avut o discuție cu el și sunt din nou pozitiv. Vrea să continue la Barcelona, este fericit aici. Nu pot spune mai multe. Agentul său și clubul trebuie să se pună de acord. Cunoaște proiectul de aici și importanța pe care ar avea-o dacă ar rămâne cu noi. Îl văd fericit.

Este un jucător capabil să facă diferența, să înscrie. Am fost foarte clar cu el și el, la fel, cu mine. Am încredere că poate continua aici”, a declarat Xavi, conform site-ului de specialiatate, Goal.

Barcelona a trimis o nouă ofertă către impresarul extremei franceze, propunerea fiind de un salariu net de 7,5 milioane de euro și bonusuri, oferta ajungând la un total de 11,5 milioane de euro pe sezon, iar acum oficialii așteaptă un răspuns din partea acestora.

Sursă foto: Atalyar.com