Ultimul meci din Liga 2 din acest an vine și cu cel mai mare derby al campionatului. Petrolul Ploiești și FC Universitatea Cluj luptă pentru primele 2 poziții în clasament. Partida va fi disputată marți, 7 decembrie, începând cu ora 17:00 pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești. Petrolul ocupă în momentul de față locul 1 în clasamentul Ligii a 2-a, având 39 de puncte, fiind deasupra Universității cu 6 puncte, cea din urmă ocupând locul 3 în clasament, fiind la 2 puncte diferență de FC Hermannstadt.

„Studenții” antrenați de Erik Lincar își doresc victoria în deplasare pentru a micșora diferența de puncte dintre formația clujeană și ploieșteni și pentru a-și recupera locul 2 în clasament, pierdut după înfrângerea de săptămâna trecută împotriva Astrei pe teren propriu. Clujenii vor să își spele rușinea după înfrângerea cu 1-2 cu Astra.

Petrolul vine după o înfrângere suferită împotriva formației sibiene, FC Hermannstadt, ocupanta poziției 2 din clasamanent. Petrolul are 15 partide disputate până în această etapă, acumulând 39 de puncte după 13 victorii și 2 înfrângeri împotriva celor de la Metaloglobus București și FC Hermannstadt. U Cluj are până în această etapă 33 de puncte în 15 meciuri după 11 victorii și 4 înfrângeri împotriva formațiilor Poli Iași, Csikszereda, Șelimbăr și Astra.

În ceea ce privește situația marcatorilor principali marcatori, la Petrolul Ibrahim Diarra are până în prezent 9 goluri, urmat de Armando Vajushi cu 6 reușite și Mario Bratu care a reușit să înscrie de 4 ori în acest sezon. Pentur U Cluj, golgheterul echipei este Albert Hofman, cu 6 goluri, urmat de Alexandru Boiciuc cu 5 goluri și Florian Haită și Sergio Ribeiro care au reușit să marcheze de câte 3 ori.

După vacanța de iarnă Petrolul mai are de disputat 3 meciuri în liga 2 până la play-off, două în deplasare cu Poli Timișoara și Unirea Constanța și un meci acasă împotriva formației FC Bucău. U Cluj revine după vacanță cu un meci împotriva Concordiei Chiajan pe teren propriu, urma de deplasare la sibienii de la FC Hermnannstadt și cu un ultim meci împotriva Dunării Călărași.

Foto: FC Universitatea Cluj/Emanuel Turbuc