U-Banca Transilvania o întâlnește în turul 4 al grupelor Champions League pe Hapoel U-NET Holon. Istraelienii sunt singura formație în fața căreia clujenii au pierdut în acest sezon. Partida va începe la ora 19:30 în BTarena, meciul fiind disputat fără spectatori conform reglementărilor în vigoare.

În turul trecut clujenii au pierdut cu scorul 78-68, fiind momente în care U-BT a reușit să strângă scorul și chiar să îi conducă pe istralieni. Trupa lui Mihai Silvășan ocupă în continuare locul 1 în grupa G, acumulând un total de 5 puncte. Trebuie evidențiat fapătul că U-BT are un meci jucat în plus față de Hapoel Holon și Darüssafaka.

Ardelenii râmăn neînvinși în campionatul intern, trecând vineri fără probleme de CSU Sibiu cu scorul 92-80, Stefan Birčević fiind cel mai bun marcator al clujenilor, iar Patrick Richard a izbutit un double-double, alcătuit din 15 puncte și 10 pase decisive. Anterior, U-Banca Transilvania a răpus-o pe SC CSM Timișoara ajungând astfel la șapte succese consecutive în Liga Națională.

Hapoel Holon vine la Cluj-Napoca după ce a suferit o înfrângere în competiția internă. Baschetbaliștii lui Maurizio Buscaglia au cedat întâlnirea cu Hapoel Tel Aviv, scor 67-62. ncleștarea din BTarena va fi condusă de o brigadă alcătuită din Yohan Rosso (Franța), Luis Castillo Larroca (Spania), respectiv Vladimir Jevtović (Serbia).

Dustin Hogue, jucător U-Banca Transilvania

Hapoel Holon este o echipă puternică, trebuie să recunoaștem acest lucru. În meciul împotriva lor am făcut multe greșeli, chiar dacă ne-am ținut aproape. Acum trebuie să arătăm că putem corecta acele greșeli și să ne facem totodată jocul. Trebuie să fim concentrați la apărare și să oprim jucătorii lor periculoși. Cu siguranță este o partidă pe care o putem câștiga. Este bine că ne menținem la un nivel ridicat. Construim o chimie mai puternică și nu subestimăm pe nimeni, în special în Liga Națională. Nu abordăm o partidă doar cu gândul de a pregăti etapele din Champions League. Știm că avem potențialul să câștigăm, așa că lucrăm în această direcție. În lot sunt mulți lideri, cum ar fi Patrick Richard sau Brandon Brown. Suntem încrezători că vom crește în meciurile următoare. 

Mihai Silvășan, antrenor U-Banca Transilvania

Jucăm un meci dificil, cu o echipă foarte bună. Sunt una dintre formațiile de top din Israel. Împotriva lor am pierdut singurul meci din actualul sezon. Ne dorim să ne luăm revanșa, dar cu siguranță nu va fi ușor. Ei sunt o echipă agresivă, joacă în viteză și aruncă bine de la trei puncte. Nu va fi un meci ușor, însă gândul nostru este doar la victorie. Sper să avem puterea necesară de a obține un succes. Trebuie doar să facem un joc bun pentru a reușit acest lucru. Trebuie să fim mai constanți în jocul nostru, să facem lucurile bune la un nivel constant pe toată durata meciului. Ei taxează orice fel de greșeală. În Israel am avut un meci prost din punct de vedere ofensiv. Chiar și așa, ne-am dat unele șanse, mai ales în sfertul trei, când i-am condus la 5-6 puncte. Acum vrem să facem o partidă mult mai bună. 

Sursă declarații: U-Banca Transilvania.

Foto: Arhivă/Emi Turbuc