Primul meci al U-Banca Transilvania se dispută la Cluj-Napoca împotriva formației Darüşşafaka Basketbol, echipă din campionatul Turciei. Fluierul de start în Sala Polivalentă va fi dat la ora 19:30.

Darüşşafaka Basketbol, reprezentantă a campionatului Turciei, unul dintre cele mai importante din Europa, a fost fondat în 1914, având primele performanțe notabile în anii ’60 când a reușit săp cucerească două titluri în campionat. În anul 2010, din cauza problemelor financiare echipa a retrogradat în eșalonul secund, dar în 2014, în urma încheierii unui contract de sponsorizare important, Darüşşafaka a revenit în prima ligă și a prezentat rezultate remarcabile. A cucerit în 2018 EuroCup și a bifat prezențe în grupele Euroligii. Totodată, baschetbaliștii îmbrăcați în verde și alb au disputat trei finale ale Cupei Turciei. 

Lotul este condus de antrenorul Selçuk Ernak, care a pregătit-o de-a lungul timpul și pe Banvit. În efectivul acestuia se regăsesc, pe lângă sportivii turci, patru americani și un englez. Unul dintre cei mai importanți jucători este Sinan Güler, fost component al formațiilor Fenerbahçe, Galatasaray și Beşiktaş, fiind câștigător al EuroCup în 2016. Fundașul Troy Caupain a evoluat în NBA la Orlando Magic, pe când pivotul Gabriel Olaseni este component al naționalei Angliei. Căpitan este Doğuş Özdemiroğlu, care joacă la Darüşşafaka din 2013. În sezonul trecut Darüşşafaka s-a clasat pe locul 7 în campionat.

Jucătorii formației clujene s-au pregătit weekendul trecut la Mediaș, întrucât toate sălile au fost indisponibile pentru antrenamentele băieților. La formația clujeană a ajuns și Will Cherry, care se preconizează să debuteze în această seară pentru alb-negri.

Jucăm pentru prima oară în istoria acestui club în grupele Basketball Champions League. Ne bucurăm că am ajuns până aici, dar acest lucru nu ne permite să ne relaxăm. De abia acum începe greul. Avem o misiune dificilă în prima etapă, întâlnim o echipă din Turcia. Știm ce înseamnă campionatul din Turcia din punct de vedere al valorii. Ei au un lot bun, competitiv. Tocmai au învins-o pe Galatasaray la mare luptă, după două reprize de prelungiri. Sunt convins că vor veni aici hotărâți să câștige primul meci. Suntem optimiști și mă bucur că a revenit Dustin Hogue la antrenamente. Am reușit să îl aducem pe Will Cherry și l-am înlocuit pe Toni Katić. Cherry nu s-a acomodat încă, dar este mai bine decât să nu avem fundaș. Obiectivul este să dăm tot ce avem mai bun și chiar să câștigăm” a declarat Mihai Silvășan, antrenorul U-Banca Transilvania, înainte de meci, conform u-bt.ro.

Foto: Arhivă/Emi Turbuc