U-BT Cluj-Napoca a început cu victorie sezonul 2021/2022 din Liga Națională de Baschet Masculin, după 107-69 cu CSA Steaua București.

U-BT: Richard – Stewart – Colceag – Bircevic – Stipanovic

CSA Steaua: Jackson – Vragovic – Șerbănescu – Djuric – Carter II

Ardelenii și-au impus ritmul din primele minute, Bircevic remarcându-se în special cu precizia din spatele arcului de cerc, formându-se destul de rapid o diferență de trei posesii, 18-9. Clujenii au continuat să forțeze pe atac pentru a închide iute socotelile, până la finalul sfertului inaugural diferența urcând la 33-14.

Un “run” de 16-3 ce s-a prelungit până în startul parțialului secund a făcut tabela să arate 36-14, de unde Steaua a încercat timid să recupereze, fiind în destule momente o diferență de sub 20 de puncte între cele două combatante (48-32). KJ Jackson a înscris ultimul coș al primei reprizei, din fața lui Guzman pe sirenă, la cabine intrându-se cu 57-40, într-o repriză în care Andrija Stipanovic a fost principalul marcator al partidei, cu 15 puncte.

U-BT a distrus Steaua în parțialul al treilea, forțându-l pe Eugen Ilie să ceară trei time-out-uri în decurs de câteva minute, toate fără efect, scorul luând proporții și ajungându-se chiar la +40 între! Până la finalul acestor 10 minute, tabela a indicat 89-50, unicul scop rămas oaspeților fiind să înscrie cât mai multe puncte în decisiv.

Silvășan a putut să le ofere tinerilor români minute importante, doar Guzman fiind experimentat din partea gazdelor pe parchet timp de câteva atacuri. Tinerii clujeni care au evoluat în sfertul patru au putut contribui la trecerea bornei de 100 de puncte, meciul terminându-se cu 107-69. Campionii României urmează să debuteze în grupele BCL marți, 5 octombrie (ora 19.30), în BTarena, primul adversar fiind Darussafaka Tekfen Istanbul.

Stefan Bircevic a fost principalul marcator al gazdelor, cu 20 de puncte, 6 recuperări și 3 pase decisive, urmat de Andrija Stipanovic (19 puncte, 6 recuperări, 5 assist-uri)Karel Guzman (19 puncte, 4 recuperări, 6 pase decisive și 2 intercepții) și Elijah Stewart (18 puncte, 4 recuperări, 5 assist-uri și 2 intercepții). Zarko Djuric (14 puncte, 4 pase decisive, 2 intercepții), Terell Carter II (11 puncte, 4 recuperări) și Andrey Ivanov (10 puncte, 7 recuperări) s-au remarcat de la Steaua, toți terminând în double digits.

Foto: Emi Turbuc