U-Banca Transilvania dispută joi, 30 septembrie, primul meci din cadrul Ligii Naționale de Baschet Masculin. Prima etapă va fi contra celor de la Steaua București, acesta fiind al 3-lea meci în care clujenii îi întâlnesc pe bucureșteni în ultima săptămână. Fluierul de start în Sala Sporturilor „Horia Demian” va fi dat la ora 18:00.

Patrick Richard și compania i-au eliminat pe militari și s-au calificat în sferturile de finala ale Cupei României, după victoria cu 87-69 de la București din tur și 97-92 în returul de la Cluj-Napoca. MVP-ul celor două partide a fost desemnat Elijah Stewart, care a reușit o medie de 18 puncte și 7.5 recuperări. Surpriza turneului a fost Luca Colceag, care a reușit să adauge 10 puncte victoriei din tur și 3 recuperări și 14 puncte și 3 recuperări în meciul din retur.

Militarii au răspuns prin Karlo Vragović și Zarko Djurić, iar în tur s-a remarcat Octavian Costin Șerbănescu. U-BT nu a pierdut niciun meci oficial din această stagiune și vor un început cu dreptul în Liga Națională, jucătorii fiind concentrați după meciul de marți, unde Steaua a arătat momente bune de joc.

Înaintea primului meci din Liga Națională, U-Banca Transilvania a anunțat și cel mai nou transfer, Will Cherry, fundaș cu experiență în NBA și în Euroligă. În vârstă de 30 de ani, acesta măsoară 1.85 m și este originar din Oakland, statul american California. El a absolvit liceul McClymonds din Oakland, apoi a mers la colegiu la Montana.

În această vară U-BT și-a mai adus în formație jucători precum Giordan Watson, venit de la CSM CSU Oradea, Brandon Brown, venit de la Boulogne-Levallois Metropolitans din prima ligă franceză, Stefan Bircevic, venit de la Bursaspor, Luca Colceag, de la CSO Voluntari, Dustin Hogue, care a evoluat în utlimele două sezoane pentru Enisey Krasnoyarsk, Elijah Stewart, jucător care a evoluat la Slask Wrocklaw.

Lotul actual al U-BT: Brandon Brown, Will Cherry, Karel Guzman, Alexandru Pașca, Giordan Watson, David Călin Lăpuște, Ákos Szenkuti, Andija Stipanovic, Stefan Bircevic, Modibo, Diaby, Ștefan Grasu, Dustin Hogue, Elijah Stewart, Nandor Kuti, Darius Coste, Patrick Richard, Alexandru Turdean, Luca Colceag.

Foto: Emi Turbuc