U-Banca Transilvania a trecut de CSA Steaua și în meciul retur al primei runde din Cupa României la baschet masculin, scor 97-92. Clujenii au avut un avantaj de 18 puncte după manșa tur, de la București.

U-BT: Lăpuște – Stewart – Guzman – Grasu – Stipanovic

Steaua: Vragovic – Mandisodza – Gîrbea – Djuric – Carter II

Steliștii au pornit excelent, conducând în permanență pe parcursul primului sfert (4-13), U-BT apropiindu-se doar timid. Oaspeții au menținut o diferență constantă de două-trei posesii, aruncând foarte bine din acțiune timp de mai multe minute. Vragovic a avut un parțial solid, fiind fără greșeală la nivelul aruncărilor, în timp ce KJ Jackson a stabilit scorul primelor 10 minute, 21-32.

U-BT și-a revenit și s-a trezit din timp, pentru a evita emoțiile, regrupându-se pe tabelă pentru ca în a doua parte a sfertului secund, Colceag să puncteze pentru 42-41. Deși avantajul a urcat la patru puncte, clujenii nu și-au finalizat cu coș ultimul atac, prin ratările lui Stipanovic și Richard, Steaua egalând în ultimele secunde și la cabine s-a intrat cu 47-47.

Jocul colectiv al amfitrionilor a început să funcționeze tot mai bine după pauză și Stewart a ajutat la desprinderea în double digits, 67-57, cu puțin sub 3 minute rămase din acest parțial, Steaua fiind oprită excelent din a înscrie coșuri ușoare sau de la distanță. Richard a închis sfertul trei cu un buzzer beater, după ce inițial ezitase, U-BT având 73-62 înaintea ultimelor 10 minute.

Decisivul a găsit Clujul chiar la +14 în față la un moment dat, după care prin intrarea rezervelor și a tinerilor români, scorul s-a strâns, Steaua apropiindu-se la două posesii. În cele din urmă s-a terminat 97-92 și U-BT merge în sferturi după o dublă la îndemână, în care și-a câștigat ambele meciuri.

Elijah Stewart, cu 22 de puncte, 6 recuperări și 5 assist-uri, alături de 5/9 de la distanță a fost principalul marcator pentru U-BT, urmat de Luca Colceag (14 puncte, 3 recuperări) și Patrick Richard (13 puncte, 6 assist-uri, 2 recuperări, 2 intercepții), în total șase clujeni terminând în double digits. De la Steaua s-au remarcat Karlo Vragovic (24 de puncte, 5 recuperări, 2 pase decisive, 7/10 din acțiune), Zarko Djuric (20 de puncte, 4 recuperări, 5 pase decisive) și KJ Jackson (16 puncte, 2 recuperări, 3 intercepții, 3 assist-uri).

U-BT și Steaua se întâlnesc pentru a treia oară în decurs de o săptămână joi, 30 septembrie, de la ora 18.00 în Sala Sporturilor “Horia Demian”, de data aceasta meciul contând pentru prima etapă a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Foto: Emi Turbuc