Universitatea Cluj s-a impus în etapa a treia a ligii secunde, scor 1-0 pe Cluj Arena cu Unirea Constanța. Ardelenii își păstrează recordul imaculat, având 3 victorii din 3 și n-au încasat vreun gol!

Inițiativa încă din primele minute le-a aparținut clujenilor, care au controlat posesia și au urcat în unele rânduri în încercarea deschiderii scorului cât mai devreme. Balgiu (8) a semnat prima oportunitate a partidei, șutul acestuia trecând mult pe lângă poartă. Ulterior l-au urmat Voinea (24) și Haită (27), dar fără succes.

Universitatea a fost cât pe ce să profite de o greșeală imensă în defensiva oaspeților, Cioinac dorind să trimită o pasă “acasă” la Grecu, însă a ratat execuția și Blejdea a fost pe fază, lob-ul său trecând razant pe lângă stâlpul din stânga porții.

Pe final de repriză Haită a avut ultimele mari șanse pentru clujeni, dar fără să marcheze, la cabine intrându-se cu 0-0.

Scorul n-a rămas mult timp la fel, la nici 10 minute de la reluare Victor Dican aflându-se într-o poziție bună după o lovitură liberă, mai întâi trimițând în Leca, pentru ca ulterior pe mingea a doua să îl învingă pe Grecu pentru 1-0. La intrarea în ultima partea a meciului, “U” a marcat din nou, de data aceasta din offside, reușita lui Gugu fiind anulată.

Constănțenii au forțat egalarea, însă nici Grigore (87), nici Chirițoiu (90) sau Liviu Mihai (90+4) nu l-au putut învinge pe Micle și “U” Cluj a bifat un nou succes “scurt”, după cel de la Buzău.

“Studenții” au parte de cel mai bun debut în liga secundă din ultimii 30 de ani, ultima dată în 1991/1992 începându-se cu 9 puncte din tot atâtea posibile în primele trei runde, cu victorii la limită în fața Olimipiei Satu Mare, a rivalei CFR Cluj sau cu Chimica Târnăveni (1-0). Atunci, seria rezultatelor pozitive s-a întrerupt în etapa a 14-a, cu un eșec pe terenul Ceahlăului Piatra Neamț.

“U” Cluj se deplasează etapa viitoare în Copou, pe terenul Politehnicii Iași, una dintre cele trei retrogradate anul trecut din Liga 1.

FC Universitatea Cluj – Unirea Constanța 1-0 (0-0) / Marcator: Dican (54)

Au arbitrat Szabolcs Kovacs (la centru – Carei) respectiv asistenții Ioan Alexandru Corb (Satu Mare) și Răzvan Ionuț Soponar (Baia Mare)

“U” Cluj: Micle – Gîț, Gugu, Ispas, Mitrea – Dican (Tescan ’88), Balgiu – Blejdea (Pîrvulescu ’88), Haită (Novac ’71), Hofman (Vl. Moraru ’63) – Voinea (Boiciuc ’71). Antrenor: Erik Lincar

Unirea Constanța: Grecu – Nicola (Băjan ’60), Leca, Cioinac, Finica (Carabela ’81) – Cărăruș, L. Mihai – Grigore (Jerdea ’88), Damașcan (Zamfir ’88), Chirițoiu – Banyoi. Antrenor: Ianis Zicu

Foto: Ovidiu Bujor