Nemțoaica Andrea Petkovic, favorita numărul doi la Winners Open, s-a impus într-o manieră clară în ultimul act de la Cluj-Napoca, scor 6-1, 6-1 cu Mayar Sherif, în doar 61 de minute.

Fostul număr nouă WTA a debutat perfect în finală, deschizând cu 5-0, perioadă în care a reușit două break-uri. Sherif a replicat pe al treilea său serviciu, pe care l-a câștigat “scurt”, însă n-a putut obține mai mult și Petkovic a închis setul inaugural cu 6-1.

Egipteanca a salvat două mingi de break în debutul setului secund, începând cu 1-0. De aici însă a existat, din nou, o singură sportivă pe teren, Petkovic cucerind șase game-uri la rând și a închis finala după doar 61 de minute, impunându-se tot cu 6-1 și în acest set.

Sportiva născută în Bosnia, dar care evoluează sub drapelul Germaniei a pus mâna astfel pe 280 de puncte WTA și 29.000 dolari după finala câștigată la Cluj-Napoca! Petkovic este la primul turneu WTA cucerit din 2015 încoace, când a cucerit trofeul la Antwerp (Belgia), de atunci prinzând zece semifinală și o finală (Hamburg, 2021), toate pierdute.

Pe de altă parte, Sherif a disputat prima finală WTA din carieră, ea fiind prezentă în meciul pentru trofeu și la dublu, unde a cedat de asemenea. Egipteanca a făcut echipă cu Katarzyna Piter, cele două fiind învinse sâmbătă de perechea ruso-slovenă Natela Dzalamidze/Kaja Juvan cu 3-6, 4-6. Drept recompensă pentru parcursul de la Cluj, Mayar Sherif va urca în premieră în Top 100 în clasamentul mondial!

Foto: Ovidiu Bujor