Ziua a şasea a adus faza sferturilor de finală în cadrul Winners Open de la Cluj-Napoca, două din cele patru jocuri fiind ceva mai strânse.

Mayar Sherif a deschis ziua pe terenul central, cu 6-3, 6-1 împotriva Kristinei Kucova, pentru a avansa rapid în “careul de aşi”. Egipteanca a reuşit până aici să producă şi una dintre surprizele turneului, eliminând principala favorită, Alize Cornet.

Următoarea pe teren a fost Mihaela Buzărnescu, care a avut parte de un prim set complicat cu Kristyna Pliskova, cea din urmă conducând după game-urile de debut. Miki a întors pentru 7-5, în setul secund neavând probleme, cucerindu-l cu 6-3. Românca se va duela în semifinale cu Sferif, partida fiind programată în jurul orei 15.00.

Un alt meci rapid s-a jucat în al treilea sfert de finală, între Aleksandra Krunic şi Anna Karolina Schmiedlova, câştig de cauză având sârboaica, cu 6-3, 6-0.

În fine, ultimul duel al zilei între Seone Mendez şi Andrea Petkovic s-a întrerupt în setul decisiv, la 5-1 pentru Petkovic, din cauza vizibilităţii slabe. Sportiva din Germania a întors după ce a cedat primul set cu 6-7 (6), ulterior luându-l pe al doilea cu 6-4.

Rezultatele zilei a şasea

Sherif – Kucova 6-3, 6-1

Pliskova – Buzărnescu 5-7, 3-6

Schmiedlova – Krunic 3-6, 0-6

Mendez – Petkovic 7-6 (6), 4-6, 1-5 (întrerupt)

La dublu: Panova/Wachaczyk – Bogdan/Cristian 7-6 (9), 6-1 (sferturi)

Bondar/Eikeri – Piter/Sherif 6-7 (2), 3-6 (semifinale)

Panova/Wachaczyk – Dzalamidze/Juvan 6-7 (4), 3-6 (semifinale)

Programul din 7 august

Sferif – Buzărnescu

Krunic – Mendez/Petkovic

Dzalamidze/Juvan – Piter/Sherif (finala dublu)

Foto: Facebook Winners Open