Penultimul act al turneului de la Cluj-Napoca a oferit două meciuri foarte bune, în finală calificându-se pentru prima dată la o competiţie WTA surpriza Mayar Sherif, respectiv experimentata Andrea Petkovic.

Ziua au deschis-o Mihaela Buzărnescu şi Mayar Sherif sub privirile mai multor celebrităţi, printre care Ilie Năstase, Ana Maria Popescu, Ciprian Marica, Mihai Leu, Cristina Pîrv, Virgil Stănescu ori premierul Florin Cîţu.

Sportiva din Africa a început mult mai bine partida, luând şi game-ul pe serviciul româncei pentru 2-0. Buzărnescu a egalat situaţia la 3-3 sau 4-4, trecând apoi în avantaj la 4-5, dar Sherif a salvat o minge de set la 5-6, întorcând ulterior pentru a se impune în tie-break cu 7-6 (1).

Setul secund a fost al extremelor, mai întâi Sherif pornind perfect, 4-0, după care Buzărnescu a egalat, 4-4. Asemenea primului set, egipteanca a rămas mai precisă la final şi a închis disputa cu 6-4, pentru a avansa în finala de duminică.

Tenismena din Cairo este la primul astfel de moment într-un turneu WTA, până acum prinzând finala doar la ITF, competiţii considerate de mâna a doua.

“Oamenii din tribune mi-au dat energie de fapt, când o susțineau; mi-au dat energie să continui. Înțeleg că trebuie să o susțină pentru că ea (Mihaela Buzărnescu) este de aici. Așadar, mi-au dat energie să trec mai departe și să continui. M-am gândit la cât de important este să fiu în finală pentru țara mea și pentru mine, așa că am continuat.”, a declarat învingătoarea la final.

Petkovic şi-a respectat statutul

Foto: Facebook Winners Open

Favorita numărul doi, Andrea Petkovic, a evoluat în a doua semifinală împotriva Aleksandrei Krunic, într-un duel cu implicaţii ex-iugoslave, Petkovic fiind născută în Bosnia-Herţegovina, deşi joacă sub drapelul Germaniei.

Spre deosebire de prima semifinală, a doua a debutat total sub semnul echilibrului, prima care şi-a pierdut serviciul fiind nemţoaica (2-3), dar a revenit cu trei game-uri cucerite la rând. Ultimele două servicii s-au terminat cu break pentru ambele sportive, câştig de cauză având Andrea Petkovic, 6-4.

Setul secund a pornit într-o notă dominantă pentru a doua favorită, 3-0, de unde Krunic s-a apropiat cel mult la 3-2. Ultimele trei game-uri au fost ale lui Petkovic, care a obţinut astfel biletele pentru finala de duminică de la Cluj-Napoca.

“Aleksandra (Krunic) e o jucătoare foarte bună, dar și o persoană foarte drăguță și talentată. A trebuit să fiu agresivă, să fiu atentă la scurtele ei și cred că am făcut un meci mult mai bun decât ieri. Nu am mai jucat până acum cu Mayar, ne-am mai antrenat împreună în prima mea zi la Cluj, dar îmi doresc doar să mă recuperez și să mă odihnesc pentru finala de mâine.”, a spus nemţoaica la finalul partidei.

Ultimul act dintre Sherif şi Petkovic este programat să înceapă la ora 17.00.

Pereche din estul Europei, triumfătoare la dublu

Foto: Facebook Winners Open

Nu la multe ore după semifinala la simplu, Mayar Sherif a evoluat şi la dublu, de data aceasta în ultimul act, făcând pereche cu poloneza Katarzyna Piter împotriva cuplului ruso-sloven Natela Dzalamidze/Kaja Juvan.

Câştig de cauză au avut cele din urmă, în două seturi, cu 6-3, 6-4, cucerind trofeul la proba de dublu. Dzalamidze şi Juvan au terminat semifinala şi finala fără set pierdut, după ce în primul tur şi în sferturi au cedat câte un act

Foto principal: Ovidiu Bujor