Două românce au ajuns până în ziua a cincea la turneul Winners Open desfășurat la Cluj-Napoca, dintre acestea, calificându-se mai departe în sferturi una singură.

Irina Bara s-a întâlnit cu favorita numărul șase, Kristina Kucova din Slovacia, de care a dispus în primul set fără prea mari probleme, cu 6-2. Adversara și-a îmbunătățit vizibil jocul în continuare, ducând setul secund în tie-break, pe care l-a câștigat cu 6-7 (3). Bara a revenit tare în decisiv, unde a condus cu 4-1, dar Kucova a recuperat diferența, împingând din nou setul în tie-break, câștigând și partida după 6-7 (5).

Egipteanca Mayar Sherif își continuă parcursul excelent la turneul WTA 250 de la Cluj-Napoca după ce a eliminat principala favorită, pe Alize Cornet. Sherif n-a întâmpinat obstacole în duelul cu filipineza Alexandra Eala, de care a dispus rapid, cu 6-2, 6-2 pentru a face pasul către sferturi.

Foto: Facebook Winners Open

Ultima româncă rămasă pe tabloul principal la simplu, Mihaela Buzărnescu, a avut parte de un duel echilibrat cu iberica Lara Arruabarrena. Cele două au mers cap la cap în primul set până la 3-3, de unde Miki a luat controlul jocului, impunându-se cu 6-3. Arruabarrena a luat primele două game-uri din setul secund, dar Buzărnescu a revenit și a câștigat în cele din urmă cu 7-5, pentru a merge în sferturile de finală.

În această fază va urma un duel cu cehoaica Kristyna Pliskova, care a trecut cu 6-4, 6-4 de poloneza Katarzyna Kawa în unul din primele meciuri ale zilei, pe un teren secundar. Duel dintre Pliskova și Buzărnescu va ține capul de afiș al sferturilor, toate partidele urmând să aibă loc pe terenul central.

Rezultatele zilei a cincea

Programul din 6 august

Foto: Facebook Winners Open