Din cele patru sportive din România calificate pe tabloul principal la turneul internațional de tenis de la Cluj-Napoca, Ana Bogdan și Jaqueline Cristian nu vor continua competiția, ambele fiind eliminate în decursul zilei de 4 august.

A patra zi a debutat cu un duel sloveno-slovac pe terenul central, între Kaja Juvan (a șasea favorită) și Anna Karolina Schmiedlova, câștig de cauză având cea din urmă. După un prim set echilibrat, câștigat cu 7-6, Schmiedlova n-a avut deloc probleme în continuare, închizând disputa cu un scurt 6-0.

Prima româncă intrată în acțiune a fost Ana Bogdan, a treia favorită a turneului înfruntând-o pe Aleksandra Krunic din Serbia. Adversara a prins o zi mai bună, cu procentaje peste ale lui Bogdan mai ales pe retur, impuându-se cu 6-3, 6-3.

Foto: Ovidiu Bujor

Tânăra Jaqueline Cristian a avut parte de un duel mult mai greu, în fața favoritei numărul doi Andrea Petkovic, nemțoiaca trecând în turul anterior de Alexandra Dulgheru, după ce românca n-a putut încheia partida. Petkovic a dispus rapid de Cristian, în două seturi, 6-4, 6-3, eliminând a doua româncă din cursa pentru trofeu.

Nici la dublu sportivele din România n-au prins o zi tocmai pozitivă, calificându-se cuplurile Ana Bogdan/Jaqueline Cristian, după ce au trecut de Irina Bara/Mihaela Buzărnescu (6-7, 6-2, 11-9), respectiv perechea Oana Georgeta Simion/Gabriela Talabă, cu 6-3, 6-4 în fața adversarelor Oksana Kalashnikova (Georgia)/Tereza Mihalikova (Slovacia).

Rezultatele zilei a patra:

Programul din 5 august:

Foto principal: Facebook Winners Open