Dintre jucătoarele de tenis din România bine cotate, patru s-au calificat în turul următor la Winners Open, desfășurat la Cluj-Napoca, în timp ce Alexandra Dulgheru a fost nevoită să se retragă în setul secund al meciului pe care l-a disputat.

Seria victoriilor a deschis-o Mihaela Buzărnescu, care a trecut destul de rapid, cu 6-2, 6-3 de Viktoriya Tomova din Bulgaria în jocul inaugural al zilei de pe terenul central.

Mai departe, Irina Bara a repetat scenariul, producând același scor (6-2, 6-3) în fața nemțoaicei Anna-Lena Friedsam. Pe de altă parte, Briana Szabo și Irina Fetecău au părăsit competiția, cea din urmă fiind învinsă în trei seturi în jocul din calificări care s-a decalat cu o zi din cauza condițiilor meteo nefavorabile de luni.

Foto: Ovidiu Bujor

O primă surpriză a furnizat-o Mayar Sherif, egipteanca eliminând principala favorită la câștigarea turneului de la Cluj-Napoca, Alize Cornet din Franța, cu 6-2, 6-4. Succesul neașteptat de pe terenul principal a fost urmat de un nou meci cu implicații românești, Ana Bogdan duelându-se cu maghiara Panna Udvardy. Românca a avut câștig de cauză, după un prim set dominat total, în al doilea permițându-i lui Udvardy să rămână mai mult timp în meci, impunându-se în cele din urmă cu 6-2, 6-4.

În același timp, pe un teren secundar a evoluat Jaqueline Cristian, într-un alt duel româno-maghiar cu Reka-Luca Jani. Sportiva din București n-a avut deloc probleme, trecând ușor cu 6-1, 6-2 în faza următoare.

În fine, ultimul meci cu miză al zilei le-a găsit față în față pe Alexandra Dulgheru și Andrea Petkovic, favorita numărul doi. Dulgheru, care a început turneul din prima zi, încă din faza calificărilor, a cedat primul set cu 3-6 și a rezistat până la 1-4 în al doilea, când s-a retras, ratând o întâlnire 100% românească cu Jaqueline Cristian mai departe.

Rezultatele zilei a treia

Programul din 4 august

Foto: Ovidiu Bujor