CFR Cluj a trecut și în retur de Lincoln Red Imps din Gibraltar, scor 2-0 (1-0), și cu 4-1 la general avansează în turul trei preliminar UEFA Champions League.

Trupa din Gibraltar a avut prima ocazie a partidei, în minutul 3, când Liam Walker a trimis în diagonală, dar fără să pună multă putere în șutul său, fiind o pradă ușoară pentru Arlauskis. Clujenii au replicat imediat, dominând apoi la capitolul posesie, dar fără să modifice încă tabela.

După trecerea primului sfert de oră, Susic l-a angajat excelent pe Sigurjonsson, care a recentrat cu capul pentru Cestor, fundașul central înscriind din apropiere pentru 1-0.

Kike Gomez l-a întins puțin pe Arlauskis, trăgând un semnal de alarmă în defensiva ceferiștilor, după care în partea cealaltă a terenului s-a remarcat portarul Soler, acesta scoțând o execuție acrobatică din partea lui Chipciu. Până la pauză au apărut trei noi oportunități, două de partea gazdelor, însă tabela nu s-a mai modificat.

Eurogol marcat de Sigurjonsson

Adversarii au semnat câteva oportunități la reluare, cea mai importantă prin Kike Gomez, atacantul fiind blocat în ultimul moment de Mike Cestor.

CFR a venit cu replica, direct pe tabelă, Runar Mar Sigurjonsson transformând impecabil o lovitură liberă de la aproximativ 25 de metri. Păun a avut oportunitatea de a face 3-0 în gheată, dar internaționalul român a trimis peste poartă din câțiva metri.

Campioana Gibraltarului și-a încercat norocul spre final, pentru a marca cel puțin golul de onoare, dar Kike Gomez a fost din nou blocat de Arlauskis.

Băieții lui Șumudică s-au impus în cele din urmă cu 2-0, marcând câte un gol pe repriză și cu 4-1 la general merg în turul trei al UEFA Champions League, unde vor da peste Young Boys Berna. În aceste condiții, clujenii au asigurată cel puțin prezența în faza grupelor UEFA Conference League.

CFR 1907 Cluj-Napoca – Lincoln Red Imps 2-0 (1-0) / Marcatori: Cestor (18), Sigurjonsson (58)

Au arbitrat Yigal Frid (la centru) respectiv asistenții Nati Dotan și Omer Barbiro, toți din Israel

CFR Cluj: Arlauskis – Susic, Graovac, Cestor, Camora – Hoban (Rodriguez ’46), Sigurjonsson (Fofana ’74) – Chipciu (Costache ’62), Deac (Tahiri ’46), Păun – Debeljuh (Omrani ’62). Antrenor: Marius Șumudică

Lincoln: Soler – Wiseman, Chipolina (Sergeant ’90+3), Bernardo Lopes, Toscano – Yahaya, Rosa (Brian Gomez ’68), Carralero (Ocran ’68) – Walker, Kike Gomez (Casciaro ’79), Britto (Torilla ’46). Antrenor: Raul Castillo

Foto: Emi Turbuc