Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a lansat sâmbătă la Constanţa ”Comandamentul Sezon Estival 2021”, acţiune în cadrul căreia inspectorii instituţiei vor efectua controale în unităţi turistice şi alimentare din mai multe staţiuni de pe litoral, scrie Agerpres.

Astfel, în perioada 17 iulie-30 august vor avea loc controale alcătuite din inspectori din cadrul Serviciului de Control Oficial Siguranţa Alimentelor, Circumscripţii Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Oficiale şi inspectori delegaţi de la DSVSA judeţene, în serii de câte două săptămâni.

Echipele de control vor acţiona în şapte zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia – Vama Veche.

Potrivit ANSVSA, controalele vor avea loc în unități ce produc sau vând alimente, „vizându-se atât respectarea condiţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind producerea, prelucrarea, depozitarea, transportul şi comercializarea produselor alimentare, dar şi a măsurilor care se aplică pe durata prelungirii stării de alertă pentru prevenirea şi combaterea pandemiei de COVID-19”.

ANSVSA subliniază că își dorește ca turiștii să poată consuma produse alimentare în condiţii de igienă şi de siguranţă, pentru a preveni toxiinfecţiile alimentare.

Foto: businessagricol.ro