Premierul României, Florin Cîțu, a programat pentru duminică, 20 iunie, o videoconferință cu prefecții începând cu ora 16.00, notează Mediafax. Întâlnirea are loc în contextul inundațiilor din țară în ultimele ore.

Mai multe localități din România au simțit efectele ciclonului din Marea Neagră, care a adus furtuni și ploi puternice. Capitala și alte 21 de localități din țară au fost afectate de inundații, iar fenomenele extreme nu sunt s-au încheiat, anunță meteorologii.

În acest context, premierul Florin Cîțu le-a cerut sâmbătă, 19 iunie, prefecților să fie gata pentru a interveni în orice moment.

„Este o situație dificilă, toată lumea trebuie să fie pregătită, nu știm exact și vom afla ce se va întâmpla în perioada următoare, dar aș vrea să fim precauți, să ne pregătim pentru cele mai dificile situații și toată lumea rămâne în contact, nimeni nu pleacă nicăieri, nu ne luăm concediu, nu ne luăm liber zilele acestea, suntem toți pregătiți să intervenim în orice moment.”, a precizat Cîțu în videoconferința de sâmbătă cu prefecții.

Foto: Hotnews