U-Banca Transilvania a pierdut Meciul 4 al Finalei LNBM, scor 60-64 împotriva ultimei campioane, CSM Oradea. Clujenii au pus doar 8 puncte pe tabelă în ultimul sfert, urmând să se joace cu trofeul pe masă duminică seara în BTarena!

CSM Oradea: Watson – Fometescu – Holt – Green – Valeika

U-BT: Wright – Vida – Richard – Guzman – Stipanovic

Clujenii au început foarte slab pe atac, 0/6, detaliu ce le-a permis bihorenilor să meargă la două posesii în față prin reușita lui Watson, 5-9. Oradea a urcat la +6 pe tabelă ulterior, dar Clujul a replicat cu un “run” de 9-2 și Tarolis a întors tabela în favoarea “studenților”, 16-15. “Leii Roșii” au revenit la conducere, dar același Tarolis a stabilit scorul primului parțial, 19-19, cu un floater în ultimele secunde.

Ratările dese din sfertul doi au menținut echilibrul, 21-23, U-BT având în continuare cifre modeste pe aruncare. Nikola Markovic și-a transformat perechea de libere după antisportivul încasat de Santa, iar Valeika a finalizat cu dunk peste Grasu pe atacul următor, 21-27. Clujul a revenit la două puncte în câteva rânduri (25-27 și 27-29), Oradea luând un nou avans mai mare cu Fometescu și Baciu în rol principal. Alb-negrii au răspuns cu cinci puncte consecutive (32-35), Karel Guzman apropiind „studenții”, rezultatul pauzei stabilindu-l Justin Edwards, 35-37.

După multe minute formația de pe Someș a revenit la conducere, coșul lui Wright modificând tabela pentru 42-41. Câteva aruncări ratate din spatele arcului de cerc au costat formația „alb-neagră” și Broussard a modificat tabela pentru 42-46 în favoarea ultimei campioane. Bonus-ul în care a intrat destul de repede a ajutat Oradea și Bobe Nicolescu și-a transformat ambele aruncări libere (44-49). Apărările și-au mărit intensitatea pe finalul sfertului trei și U-BT a întors, conducând cu 52-51 înaintea decisivului.

Presiunea rezultatului și tensiunea din sală, impusă de publicul orădean a contat în evoluția din sfertul patru, în care s-a marcat puțin. Trupa de pe Criș a revenit la conducere (54-56) și mai bine de trei minute tabela s-a blocat la 56-58, Steph Holt înscriind de la mare distanță pentru 56-61. Richard a rupt liniștea în dreptul punctelor Clujului, după o treiță cu panoul (59-61), dar Oradea s-a desprins la două posesii în față (59-64). Bihorenii au irosit ușor un atac în care au fost prinși în capcană, dar U-BT n-au putut înscrie deloc pe final și s-a terminat 60-64.

Patrick Richard a fost principalul marcator al clujenilor, cu 13 puncte, 4 recuperări și 2 pase decisive, urmat de tridentul Tarolis-Wright-Edwards, toți cu 9 puncte. De la Oradea au ieșit în evidență Aaron Broussard (16 puncte, 6 recuperări, 2 assist-uri, 2 intercepții), Stephen Holt (11 puncte, 3 intercepții) respectiv Giordan Watson (9 puncte, 4 assist-uri, 2 intercepții).

Meciul 5, cel care decide campioana sezonului 2020/2021, va avea loc duminică, 20 iunie de la ora 20.00 în BTarena!

Foto: Emi Turbuc