U-Banca Transilvania s-a văzut învinsă în Meciul 3 al Finalei LNBM, scor 71-75, într-o partidă desfășurată la Arena “Antonio Alexe” din Oradea. Clujenii puteau duce meciul în prelungiri, dar Watson și Green au refuzat acest lucru.

CSM Oradea: Watson – Fometescu – Holt – Green – Valeika

U-BT: Wright – Richard – Guzman – Grasu – Stipanovic

“Leii Roșii” au debutat exact cum trebuiau s-o facă, fiind puși cu spatele la zid după meciurile din BTarena, acum elevii lui Cristian Achim începând cu 3-9 și 4/4 pe atac. Ecartul s-a menținut, 5-13, deși între timp Stipanovic a încercat să oprească seria gazdelor. Mai mult, Oradea s-a desprins la +10 după treița lui Watson (7-17), de unde U-BT a putut veni la două posesii în câteva rânduri (17-23 sau 19-25), sfertul inaugural adjudecându-l formația bihoreană, 21-27.

Clujul a replicat bine în parțialul secund, Tarolis aducându-și echipa la 28-30, dar Oradea a găsit iar drumul spre câteva momente de liniște, formându-se cinci sau șase puncte între. Ultimele puncte din prima repriză le-au semnat Richard și Santa, cel din urmă stabilind scorul pauzei, prin liberele precise, 38-39.

“Studenții” au revenit la conducerea partidei pentru prima dată de la 3-2 încoace, liderul din teren fiind de această dată Marquis Wright (45-41). Bobe Nicolescu și Steph Holt au frânat momentele clujenilor (47-46), ulterior Oradea mergând iar în față, 49-52. Finalul sfertului trei le-a aparținut universitarilor clujeni, Richard și Stipanovic fiind forțați să treacă pe la linia de fault, Marquis Wright înscriind pe sirenă pentru a o duce pe U-BT în față, 53-52, înaintea sfertului decisiv.

Cu greu s-a putut stabili o echipă care să conducă ostilitățile (56-56), câteva coșuri din partea Oradiei dând avantaj trupei lui Achim, 60-64. „Studenții” n-au izbutit să blocheze precizia orădenilor din spatele arcului de cerc, Nicolescu și Markovic urcând scorul la 62-70, diferența maximă în repriza secundă. U-BT a încercat o revenire, cu oarecare succes, Wright fiind căpăcit pe ultimul atac de Watson și Green, într-o manieră discutabilă, alb-negrii solicitând goaltending. Holt a închis socotelile, 71-75, și Oradea a câștigat în premieră în Finala acestui sezon, reducând scorul la general, 2-1 pentru Cluj.

Meciul 4 are loc tot în Arena Antonio Alexe, joi, 17 iunie de la ora 20.00 și la fel ca în acest joc, se va juca cu trofeul pe masă, U-BT având nevoie de victorie pentru a cuceri titlul. Oradea în schimb dacă bate, trimite seria în decisiv, cu ultima bătălie la Cluj-Napoca.

Marquis Wright a reușit cel mai bun joc în maieul Universității, terminând cu 29 de puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive, cu 5/8 de la distanță. Americanul a fost secondat de Patrick Richard (13 puncte, 3 recuperări, 4 pase decisive) și Donatas Tarolis (10 puncte, 7 recuperări, 6 assist-uri). Din tabăra învingătorilor s-au remarcat Garlon Green (18 puncte, 4 recuperări), Stephen Holt (14 puncte, 3 recuperări, 4 pase decisive) și Giordan Watson (11 puncte, 3 recuperări, 5 assist-uri, 2/4 de la distanță).

Foto: Emi Turbuc