CFR Cluj va fi angrenată în primul tur preliminar al UEFA Champions League, fază pentru care a avut loc în 15 iunie tragerea la sorți. Clujenii se vor duela cu FK Borac Banja Luka, campioana Bosniei-Herzegovina.

Formația din Bosnia va fi la a doua participare în UCL, după de în stagiunea 2011/2012 s-a văzut învinsă de Maccabi Haifa în turul secund al competiției. De altfel, Borac Banja Luka este abia la al doilea titlu cucerit în competiția internă, la 10 ani de la primul campionat adjudecat.

În privința participărilor europene, aceștia n-au trecut niciodată de turul secund fie că vorbim despre Champions League sau Europa League, cea mai bună performanță europeană datând din secolul trecut. În 1975/1976 FK Borac a fost eliminată în șaisprezecimile Cupei Cupelor de Anderlecht Bruxelles.

Lotul campioanei Bosniei conține 8 străini (patru sârbi, un camerunez, un grec, un nord-macedonean și un croat), cota de piață a echipei fiind de 6.40 milioane euro potrivit transfermarkt.com, spre deosebire de CFR, care valorează aproape de 5 ori mai mult.

Printre cei mai experimentați jucători ai adversarilor se numără fundașul dreapta Dino Coric, cu 240 de prezențe în prima ligă bosniacă în 12 sezoane, dar și foste nume cunoscute amatorilor de fotbal românesc, Goran Zakaric (trecut pe la Craiova) și Stojan Vranjes (fost la Pandurii Tg. Jiu și CFR Cluj).

Vranjes a fost și principalul marcator în stagiunea trecută, cu 15 reușite, bosniacul evoluând între 2010 și 2013 în Liga 1, perioadă în care a strâns 57 de meciuri și 13 goluri.

FK Borac Banja Luka este antrenată de Marko Maksimovic. Tehnicianul în vârstă de 36 de ani pregătește formația de anul trecut, fiind adus de la grupa U19 a clubului. În cariera de jucător a evoluat la NK Istra (Croația), FK Sarajevo, Leotar Trebinje și și-a încheiat cariera la formația pe care o conduce în prezent, acolo și debutând în 2005.

Campioana Bosniei joacă pe Gradski-Stadion, o arenă de 10.030 locuri, construită în 1937. Pentru cupele europene, capacitatea scade însă la 9730 locuri.

Prima manșă va avea loc la Cluj-Napoca în 6 sau 7 iulie, iar returul o săptămână mai târziu în Banja Luka.

Foto: UEFA