Premierul palestinian Mohammed Shtayyeh apreciază că plecarea lui Benjamin Netanyahu de la putere marchează ”sfârşitul uneia dintre cele mai rele perioade ale conflictului” israeliano-palestinian, la o zi după instalarea unui nou guvern în Israel, citează news.ro din relatarea AFP.

”Plecarea premierului siraelian după 12 ani la putere marchează sfârşitul Noul Cabinet guvernamental a primit 60 de voturi pentru şi 59 împotrivă. Un deputat din cadrul Listei Arabe Unite (Ra’am) s-a abţinut de la vot.”, a declarat înaintea şedinţei săptămânale a Guvernului, la Ramallah, în Cisiordania ocupată, Mohammed Shtayyeh.

Nu doar Palestina a sărbătorit finalul unei ere în Israel, ci și mii de persoane ieșite pe străzile din Tel Aviv, după plecarea lui Netanyahu.

Totuși, în aceste sărbătoriri ale locuitorilor Tel Avivului, un oraş în care se află numeroşi tineri liberali şi de stânga, străbate însă teama unei deziluzii rapide, scrie news.ro. Noul premier israelian Naftali Bennett reprezintă dreapta radicală, este un apropiat al mediilor religioase, iar din guvernul său fac parte partide de dreapta.

Noul Cabinet guvernamental a primit 60 de voturi pentru şi 59 împotrivă. Un deputat din cadrul Listei Arabe Unite (Ra’am) s-a abţinut de la vot. Benjamin Netanyahu a fost prim-ministru al Israelului în ultimii 12 ani.

Foto: USnews.com