O caricatură autoportret realizată de Kurt Cobain a fost adjudecată pentru suma de 281.000 de dolari în cadrul unei licitaţii organizate de casa Julien’s Auctions, citează Agerpres din relatarea contactmusic.com.

Autoportretul, în care regretatul solist al formaţiei Nirvana cântă la îndrăgita sa chitară, include cuvintele: ”I don’t know how to play and I don’t give a hoot!” (”Nu ştiu să cânt şi puţin îmi pasă!”) şi este semnat: ”Kurdt Kobain Rock Star (sic)”.

Obiectul unic a depăşit cu mult valoarea estimată iniţial, de 10.000 de dolari, la momentul la care a fost adjudecat în cadrul licitaţiei ”Music Icons”, organizată de Julien’s Auctions.

Kurt Cobain, care a decedat în 1994, prin sinucidere, i-a oferit desenul lui Jacque Chong, care a fotografiat trupa grunge în turneul de promovare al LP-ului ”Nevermind” în Singapore, în 1992.

Vânzarea caricaturii vine la scurt timp după ce mai multe şuviţe din părul muzicianului au fost adjudecate pentru 14.145 de dolari la licitaţia ”Amazing Music Auction” organizată de Iconic Auctions.

Anul trecut, chitara acustică la care Kurt Cobain a cântat în emblematicul concert Nirvana din 1993 ”MTV Unplugged in New York” a fost vândută la licitaţie cu suma-record de 6 milioane de dolari.

Foto: Yahoo News