În cadrul unui summit al G7, ce are loc vineri în Carbis Bay, Cornwall (Marea Britanie), The Guardian notează că liderii acestui grup vor cere OMS-ului o nouă anchetă, transparentă, cu privirea la orgininea coronavirusului.

Inițiatorul acestui apel este Joe Biden, președintele SUA, care a declarat scurt “US is back”. Pasul făcut de Biden urmează deciziei preşedintelui SUA de a extinde ancheta americană privind originile pandemiei, cu unul dintre serviciile de informaţii înclinând spre teoria că SARS-CoV-2 a provenit din laborator.

Potrivit Bloomberg News, care a relatat că a consultat proiectul de comunicat, G7 şi-a luat şi angajamentul de a livra 1 miliard de doze de vaccinuri anti-Covid în următorul an, pentru a accelera protecţia la nivel global împotriva bolii Covid-19.

Înainte de a ajunge la summit, Biden a spus că SUA va cumpăra 500 de milioane de doze de vaccin pentru a fi distribuite în ţările dezvoltate.

Summit-ul din Marea Britanie va consemna și prima întâlnire G7 din 2019 încoace, până acum fiind posibile doar întâlnirile online de când a apărut pandemia.

Foto: The Times