U-Banca Transilvania a făcut pasul spre careul de ași al Ligii Naționale de Baschet Masculin, după 2-0 în seria cu CSM Galați. Ardelenii s-au impus cu 92-69 în meciul doi, după ce primul îl câștigaseră cu 95-72.

U-BT: Wright – Vida – Edwards – Tarolis – Stipanovic

Galați: Brown – Vlad – Konjevic – Bruncevic – Sturanovic

Încă din start Clujul și-a arătat intențiile de a închide rapid seria, deschizând cu 7-2, după care Stipanovic a urcat scorul la 16-6. Gălățenii au fost capabili doar în unele momente să vină la trei posesii, iar după 27-12 sfertul inaugural s-a încheiat cu 28-17 pentru U-BT.

Lucrurile au stat și mai clar în parțialul următor, când “alb-negrii” și-au continuat recitatul de sub panou (44-24), stabilindu-se un liniștitor 53-31 la pauza mare. Clujenii au suferit doar la aruncările de 3 puncte, în rest dominându-și adversarul la cele mai importante date statistice.

Foto: Emi Turbuc

Dacă până acum s-a pus problema formării unui avantaj de +20, U-BT a dus totul la un nou nivel și prin cele două aruncări libere transformate de Patrick Richard s-a ajuns la 70-40. Sfertul trei l-au terminat bine gălățenii, cu opt puncte la rând, 70-48.

Totul fiind decis de minute bune, ultimul sfert a pornit cu CSM Galați mai bună la finalizare, strângându-se scorul la sub 20 în mai multe momente. În cele din urmă Clujul s-a impus categoric, revenind cu câțiva titulari pe parchet, tabela indicând 92-69.

Foto: Emi Turbuc

Donatas Tarolis a fost iar principalul marcator al clujenilor, cu 17 puncte, 6 recuperări, 2 pase decisive și 2 intercepții, urmat de Andrija Stipanovic (13 puncte, 7 recuperări, 4 pase decisive) și Marquis Wright (13 puncte, 2/4 de la distanță, 3 pase decisive, 2 intercepții). James Eads III s-a remarcat de la CSM Galați, cu 21 de puncte și 3 recuperări, secondat de Davor Konjevic (16 puncte, 3 recuperări, 5 assist-uri) respectiv Kendarrius Hamilton (11 puncte, 3 recuperări).

U-BT va întâlni în semifinale învingătoarea seriei CSO Voluntari-SCM U Craiova (avantaj pentru ilfoveni după primul meci), debutul semifinalelor fiind programat la Cluj-Napoca în 24 și 26 mai.

Foto: Emi Turbuc