CFR Cluj a pierdut în etapa a 7-a din play-off-ul Ligii 1, scor 0-1 (0-1) cu Sepsi OSK Sf. Gheorghe. Covăsnenii se află la primul succes din istorie împotriva CFR-ului.

Covăsnenii au părut să controleze teritorial partida în prima jumătate de oră, dar fără să aibă un șut care să-l pună la încercare pe Sandomierski. Vașvari a tras primul semnal de alarmă la poarta CFR-ului, șutul său de la mare distanță fiind scos de portarul polonez al campionilor.

Sepsi a deschis în cele din urmă scorul, Dumiter centrând din dreapta, Pavol Safranko aflându-se aproape de gura porții și din 6 metri l-a bătut pe Sandomierski, 0-1, scor ce s-a consemnat și la pauză.

Schimbări ofensive la pauză

CFR Cluj a ieșit montată în partea secundă, Debeljuh primind o pasă prea sus și prea puternică de la Omrani, ratând ținta astfel din câțiva metri (50). Momentele bune ale “feroviarilor” s-au menținut, asta și din pricina celor trei schimbări de la pauză, toate ofensive, dar fundașii oaspeților au putut opri atacurile mai periculoase.

Sepsi OSK a preluat iar inițiativa din minutul 70 încolo, Safranko și Dumiter semnând câteva ocazii, cel din urmă fiind aproape să majoreze diferența în două rânduri.

Ultima mare oportunitate le-a aparținut gazdelor, Omranii întârziind șutul după ce a scăpat bine doar cu Niczuly și Ninaj, fundașul lui Sepsi intervenind decisiv pentru a respinge balonul în corner.

Finalul sezonului se încinge, atât în lupta la titlu, cât și pentru locul 3

CFR Cluj a pierdut pentru prima dată în istorie cu Sepsi, 0-1, și poate fi depășită în această seară de FCSB, dacă bucureștenii trec de Academica Clinceni.

Momentan CFR conduce cu două puncte în fața echipei lui Gigi Becali, în vreme ce Sepsi s-a apropiat la o lungime de CSU Craiova (locul 3), într-o luptă directă pentru ultimul loc ce duce în cupele europene.

CFR Cluj – Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 0-1 (0-1) / Marcator: Safranko (42)

Au arbitrat Andrei Chivulete (București – la centru) respectiv asistenții Andrei Constantinescu (București) și Mihai Marius Marica (Bistrița)

CFR: Sandomierski – Manea (Rondon ’77), Vinicius, Burcă, Camora – Itu (Costache ’46), Hoban (Omrani ’46), Sigurjonsson (Soares ’46) – Deac, Debeljuh, Gîdea (Ad. Păun ‘5). Antrenor: Edi Iordănescu

Sepsi: Niczuly – Aganovic, Ninaj, Mitrea, Ștefănescu – Fofana (Achahbar ’80), Vașvari (Tincu ’80) – Dumiter (Kovacs ’80), Eder (Fulop ’60), N. Păun – Safranko (Dumitrescu ’90+4). Antrenor: Leo Grozavu

Foto: Emi Turbuc