Manchester City și Chelsea Londra sunt finalistele din acest sezon al UEFA Champions League. Ambele formații și-au câștigat jocurile din retur.

City a trecut cu 2-0 marți seara de Paris Saint-Germain, finalista de anul trecut, ambele reușite semnându-le algerianul Riyad Mahrez. Trupa lui Guardiola ajunge astfel în premieră în finala competiției supreme intercluburi din Europa, după ce până acum a atins cel mult pragul semifinalelor UCL.

Calificare liderului din Premier League înseamnă și șansa câștigării unui nou trofeu în 2020/2021, titlul în Anglia fiind doar o chestiune de timp până se materializează.

Foto: Twitter UEFA Champions League

A doua semifinală s-a disputat la Londra, pe Stamford Bridge înfruntându-se Chelsea și Real Madrid, după 1-1 în tur. Englezii n-au întâmpinat probleme, dominând total formația blanco și în cele din urmă reușitele lui Werner și Mount au decis a doua finalistă.

Chelsea revine în ultimul act pentru prima dată din 2012, când a și cucerit trofeul, pornind atunci o serie de victorii europene, un an mai târziu obținând și trofeul UEFA Europa League.

Finala din acest an va avea loc la Istanbul, în 29 mai.

Rezultatele semifinalelor

Manchester City – PSG 2-0 (1-0) / Goluri: Mahrez (11, 63) – 4-1 la general

Chelsea – Real Madrid 2-0 (1-0) / Goluri: Werner (28), Mount (85) – 3-1 la general

Foto: Twitter UEFA Champions League