BCM U FC Argeș Pitești s-a impus fără probleme, 103-75 cu CSA Steaua București în deschiderea Turneului 13 de la Cluj-Napoca.

BCMU: Talton – Jeremic – Măciucă – Bishop – Jevtovic

Steaua: Mandisodza – Brown – Creek – Nicoară – Vranes

Piteștenii au debutat solid cu două triple din primele patru aruncări (10-4), asta după ce Steaua a preluat conducerea în acest interval, la 3-4. Două atacuri rapide finalizate de Măciucă și Jevtovic au urcat diferența la trei posesii, scor 14-6. Chiar dacă Steaua a putut recupera puțin din dezavantaj (16-11), o serie impresionantă din partea “vulturilor” a urcat scorul la 27-11 printr-un slam dunk semnat de Jevtovic.

Argeșenii au aruncat extraordinar în prima jumătate a sfertului, având doar o singură ratare, după care intensitatea ofensivă le-a scăzut puțin, sfertul inaugural câștigându-l în cele din urmă cu 36-23. Talton, Jeremic și Jevtovic n-au greșit deloc la nivelul aruncărilor, combinând împreună pentru 11/11!

BCMU Pitești se desprinde serios în sfertul secund

Foto: Emi Turbuc

În debutul sfertului secund Steaua a pornit cu un parțial de 5-0, prin care a redus avantajul Piteștiului la doar opt puncte (36-28). Violeții au replicat pe măsură și în decurs de câteva atacuri au refăcut diferența de +10 pe tabelă, scor 47-31, grație triplei lui Fitzpatrick.

S-a făcut într-un final și +20, la 55-35, ulterior Fitzpatrick finalizând în forță cu un dunk la 59-38. Voinescu a încercat să joace un pozițional la ultima fază, dar Mandisodza a reușit intercepția în fața lui Măciucă, aducând puntele finale din prima repriză, 63-43. Piteștenii au fost cu o viteză în plus față de Steaua, având 14-4 puncte pe contraatac.

Steaua oprește oarecum avântul ofensiv al adversarilor

Foto: Emi Turbuc

Revenirea de la cabine a adus o schimbare puțin mai lentă pe tabelă, însă tot “vulturii” au avut inițiativa, desprinzându-se la 70-45, prin lay-up-ul lui Nikola Jevtovic. După multe minute Steaua a putut reduce handicapul la sub 20 de puncte (70-51), prin liberele împărțite ale lui Titus Nicoară. Scorul a căpătat din nou proporții, 77-53, Tony Bishop prinzând o treiță de efect. Același jucător i-a dus pe violeți la un pas de plus 30, 82-53, scor cu care s-a și încheiat sfertul trei, după un “run” de 8-0.

Nouă puncte la rând au adunat “militarii” în debutul ultimului sfert (82-62), Gajovic fiind cel care a oprit seria bucureștenilor cu o aruncare “de afară”, urmat de coșul cu panoul din partea lui Jevtovic, 87-62. El Pistolero a urcat iar avantajul argeșenilor cu o treiță (90-62), Bishop marcând spectaculos apoi la 101-73. Finalul a consemnat scorul 103-75 pentru BCMU Pitești, care va juca luni seara cu U-BT Cluj-Napoca, în timp ce Steaua întâlnește CSU Sibiu.

Nikola Jevtovic a contabilizat 18 puncte și 13 recuperări fiind principalul marcator de pe parchet, urmat de Tony Bishop (16 puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive) și Toarlyn Fitzpatrick (15 puncte, 7 recuperări). De la Steaua s-au evidențiat Kenneth Brown și Maurice Creek cu câte 15 puncte respectiv Radu Vîrnă (11 puncte, 6 recuperări, 6 pase decisive).

Foto: Emi Turbuc