CFR Cluj a pierdut la limită, 1-2 (0-1) cu CSU Craiova în derby-ul etapei a treia din play-off-ul Ligii 1.

Derby-ul pentru titlu din sezonul trecut l-a deschis CFR Cluj cu ocazia lui Chipciu (10), după o combinație între Deac și Costache, dar mijlocașul a ratat ținta. Apele s-au calmat până după mijlocul primului mitan, când Bancu a centrat în fața porții către Mamut, dar Bălgrădean a ieșit bine. Un minut mai târziu goalkeeper-ul clujenilor nu a avut ce face în fața lui Andrei Ivan, care a trimis în plasa porții pentru 0-1.

Același atacant al oltenilor putea majora diferența, dar din careu a șutat în blocajul lui Camora, ulterior finalul reprizei aparținând gazdelor, cu ocazii semnate de Chipciu (42, 45) și Manea (43).

CFR egalează imediat după pauză

Partea secundă a debutat fulminant, cu câte o ocazie pentru gazde (Chipciu&Debeljuh) și pentru Craiova (Mamut), înainte ca islandezul Sigurjonsson să egaleze situația pe tabelă, 1-1.

Costache o putea duce apoi pe CFR în avantaj, dar șutul său a ocolit poarta (58), jocul calmându-se după aceste momente.

Ocaziile au rămas de partea “feroviarilor” și Păun a șutat în transversală (71), Vinicius a trimis cu capul peste (77), iar Costache a șutat direct în brațele lui Mirko Pigliacelli (85).

Craiova dă lovitura pe final

O fază fixă a adus noul gol, însă nu din partea CFR-ului, cum e specialitatea casei, ci din partea Craiovei. Nistor a centrat din lovitură liberă și Tudorie a fost la post pentru a trimite cu capul în poarta campioanei.

Ultima șansă a partidei a semnat-o CFR, prin Hoban, dar șutul acestuia a trecut pe lângă și s-a încheiat 1-2, clujenii ratând șansa să urce iar pe primul loc în play-off.

CFR Cluj – CSU Craiova 1-2 (0-1) / Marcatori: Sigurjonsson (54) – Ivan (27), Tudorie (88)

Au arbitrat Ovidiu Hațegan (Arad – la centru) respectiv asistenții Vasile Marinescu (București) și Sebastian Gheorghe (Suceava)

CFR: Bălgrădean – Manea, Vinicius, Burcă, Camora – Joca (Chipciu ‘6), Soares (Hoban ’89), Sigurjonsson (Păun ’69) – Deac, Rondon (Debeljuh ’46), Gîdea (Costache ’46). Antrenor: Edward Iordănescu

Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu (Cîmpanu ’68), Constantin, Acka, Bancu – Mateiu, Nistor – Cicâldău, Mitran (Camara ‘4; Vătăjelu ’68), Mamut (Tudorie ’63) – Ivan (Căpățînă ’63). Antrenor: Marinos Ouzounidis

Foto: Emi Turbuc