Universitatea Cluj a câștigat cu Metaloglobus București în etapa a cincea din play-out-ul ligii secunde, scor 2-0 (1-0). Ambele goluri ale clujenilor le-a marcat Victor Dican.

Metaloglobus a început puțin mai ofensiv decât a făcut-o Universitatea și Cazan (5) a semnat prima șansă a meciului, cu o reluare cu capul deasupra porții la capătului unui corner. Ovidiu Herea a încercat ulterior să scoată o lovitură de pedeapsă, dar nu l-a păcălit pe arbitru, care însă nu i-a acordat și cartonașul galben pentru simulare.

Din lovituri libere nu, dintr-o prelungire cu capul da

Foto: Emi Turbuc

Alb-negrii au intrat și ei încet în ritmul partidei, iar Dican a bătut în zid o lovitură liberă (14), pentru ca mai apoi și Metaloglobus să aibă aceeași fază fixă, fără însă ca Muțiu să întâmpine probleme la șutul lui Coman.

Scorul l-au deschis gazdele, după centrarea lui Taub dintr-o nouă fază fixă, Telcean a câștigat duelul aerian și balonul a ajuns la Victor Dican, care a deviat cu genunchiul în partea opusă lui Nedelcovici, pentru 1-0.

Finalul primei reprize a mai adus un singur eveniment notabil, șutul lui Bolohan din cădere în blocaj și apoi pe lângă poartă, dar scorul nu s-a modifica, astfel că Universitatea intra în avantaj la cabine, după ce începuse foarte timid jocul.

La reluare Ogbu a ratat o ocazie imensă de a face 2-0, trimițând din câțiva metri direct în portar, cu toate că era în situație de unu la unu cu Nedelcovici. Pîrvulescu și-a trecut în cont un șut din drop (68), după o pasă primită peste apărare, dar la fel ca în oportunitatea anterioară, Nedelcovici a respins.

Penalty ratat de Ioan Filip. “Dublă” pentru Dican

Foto: Emi Turbuc

“U” a beneficiat de o lovitură de la 11 metri contestată de bucureșteni, dar Ioan Filip n-a putut mări avantajul și a trimis fix pe centru, portarul respingând cu piciorul și apoi a sărit să scoată mingea de sub transversală, în corner (75).

Câteva șanse modeste au apărut în continuare, fără probleme pentru cei doi portari și jocul părea să se termine cu o victorie la limită a “studenților”. Clujenii și-au mărit avantajul grație reușitei lui Victor Dican, din nou din pasa lui Telcean, în ultimul minut de joc din timpul regulamentar.

Universitatea se impune cu 2-0 și ajunge la trei puncte de Farul Constanța, pe locul secund în grupa de play-out, meciul din etapa viitoare de pe terenul fariștilor putând să stabilească în mare parte ordinea finală.

FC Universitatea Cluj – Metaloglobus București 2-0 (1-0) / Marcator: Dican (31, 89)

Au arbitrat Sergiu Mavriche (Bacău – la centru) respectiv asistenții Mihăiță Adrian Noroc (Botoşani) și Andrei Alexandru Roman (Târgu Neamţ)

“U” Cluj: Muțiu – Telcean, Dican, Luchin – Pîrvulescu (Chacana ’90), Acka (Negrean ’46), Filip, Taub – Meșter (Ilieș ’46), Ogbu (Al. Pop ’60), Golan (Sergio Ribeiro 80). Antrenor: Costel Enache

Metaloglobus: Nedelcovici – Coman, Lungu (Ciocâlteu ’60), Lung, Ciubotaru (Chiriac ’72) – Sota, Cazan – Sava (Aguinaldo ’72), Bolohan (Covalciuc ’60), C. Herea – O. Herea (Botic ’85). Antrenor: Gabriel Manu

Foto: Emi Turbuc