Miercuri seara s-au disputat ultimele două sferturi de finală din UCL, stabilindu-se careul de ași al competiției. PSG, Chelsea, Manchester City și Real Madrid au ajuns în top 4.

Chelsea a avut cel mai accesibil adversar, eliminând-o pe FC Porto cu 2-1 la general, după 2-0 în tur și 0-1 în retur, ambele meciuri fiind jucate la Sevilla.

PSG a trecut de Bayern Munchen grație golurilor mai multe în deplasare, astfel că deși a cedat pe Parc de Princes cu 0-1 în retur, victoria din Germania cu 3-2 a dus-o mai departe. Bayern Munchen părăsește astfel competiția, în care era mare favorită să-și apere trofeul cucerit anul trecut.

Real Madrid a trecut într-o dublă cu însemnătate istoric, 3-1 la general de Liverpool, rezultatul stabilindu-se deja în meciul tur din Spania.

În fine, Manchester City a avut puțin mai mult de furcă decât s-ar fi așteptat cu Dortmund, dar Borussia s-a dovedit încă prea slabă pentru forța englezilor. 2-1 în ambele manșe și City revine în semifinale după câțiva ani.

Duelurile din semifinale arată astfel: Real Madrid – Chelsea (27 aprilie turul, 5 mai returul) și PSG – Man. City (28 aprilie turul, 4 mai returul). Finala din 2021 se joacă la Istanbul, pe 29 mai.

Foto: Twitter UEFA Champions League