CSM Galați s-a impus cu 87-75 în fața celor de la CSA Steaua București în turneul LNBM de la Cluj-Napoca. Gălățenii au izbutit două sferturi perfecte pentru a bate trupa ‘militară”.

CSM Galați: Vlad – Konjevic – Brandon – Bruncevic – Sturanovic

CSA Steaua: Mandache – Vîrnă – Coconea – Brown Jr. – Vranes

Primul sfert a debutat perfect pentru Galați, cu 6-0 și 8-2, după care Steaua s-a putut apropia puțin la 15-11. Hamilton și Eads III au urcat ulterior avantajul gălățenilor la peste 10 puncte, înainte ca sfertul să se termine cu 27-11.

CSM Galați a fost la un pas de +20 pe tabelă, 39-20 la tripla lui Bruncevic, însă Steaua nu a permis desprinderea într-o manieră atât de rușinoasă. Totuși, formația de pe Dunăre a intrat la pauză cu 45-31.

Roș-albaștrii și-au revenit miraculos în sfertul trei, când s-au apropiat în primă fază la 48-42, prin treița lui Mandache. CSM Galați s-a dus la +9, însă din nou Steaua a revenit și Vranes cu Mandache au stabilit scorul 59-58 înaintea ultimelor 10 minute.

Gălățenii s-au trezit la timp, refăcând patru posesii între, 71-61, de unde finalul era doar o chestiune de timp. Steaua nu s-a mai putut apropia periculos, din contră, a cedat multe puncte ușoare și CSM Galați s-a impus cu 87-75 la final.

Andrei Mandache (26 de puncte, Steaua) și Kendarrius Hamilton (18 puncte, Galați) au fost principalii marcatori. Bucureștenii termină în genunchi turneul de la Cluj, cu două înfrângeri dureroase împotriva unor adversari mai modești pe hârtie.

Foto: Emi Turbuc