CFR Cluj se menține la egalitate cu FCSB, după 4-0 (2-0) în Gruia cu Politehnica Iași. Etapa următoare programează derby-ul campionatului, dintre campioni și gruparea roș-albastră.

Fără trei titulari în primul 11 (Rondon, Debeljuh și Costache), CFR-ul a abordat din start meciul cu Iașiul într-un mod ofensiv, Itu semnând trei ocazii importante în prima jumătate de oră. Omrani (31) a fost și el aproape să-l învingă pe Brănescu, dar fostul portar de la Juve Stabia a putut apăra.

Golul a venit în cele din urmă pe finalul reprizei, prin Chipciu, care a prins un șut sănătos de la marginea careului (44). Avantajul clujenilor s-a majorat aproape imediat, și Omrani a făcut 2-0 din centrarea lui Itu.

“Feroviarii” au dus diferența la scor de neprezentare, Deac (61) scăpând singur cu portarul pe contră și internaționalul român l-a învins pe Brănescu fără emoții, 3-0. Iașiul putea reduce din diferență, cu două ocazii la rând, prima dată prin Calcan (lovitură liberă), apoi prin lovitura de cap peste semnată de De Iriondo (74).

În loc să se facă 3-1, tot gazdele au punctat, din nou prin Ciprian Deac, spre finalul jocului (87), după un călcâi venit de la islandezul Sigurjonsson. CFR Cluj s-a impus la final cu 4-0 și se menține la egalitate de puncte cu FCSB în vârful Ligii 1.

CFR Cluj – Politehnica Iași 4-0 (2-0) / Marcatori: Chipciu (44), Omrani (45+2), Deac (61, 87)

Au arbitrat Horia Mladinovic (București – la centru) respectiv asistenții Radu Ghinguleac (București) și Cosmin Vatamanu (București)

CFR Cluj: Sandomierski – Susic (Ciobotariu ’69), Vinicius, Burcă, Latovlevici – Deac, Bordeaianu, Itu (Carnat ’76) – Gîdea (Chipciu ’13), Omrani (Pereira ’76), Păun (Sigurjonsson ’76). Antrenor: Edi Iordănescu

Poli Iași: Brănescu – Onea, Frăsinescu, Baxevanos, Bușu – R. Popa (Acosta ’46), Vanzo – Calcan, Flores (Platini ’46), Stan (Vega ‘4, De Iriondo ’70) – Duranovic. Antrenor: Nicolo Napoli

Foto: Emi Turbuc