Universitatea Cluj s-a impus la limită, 1-0 (0-0), cu FCU Craiova, în primul din cele două jocuri decisive pentru accederea în play-off-ul Ligii 2. Alex Pop a decis meciul, cu un șut superb din afara careului!

Combatantele s-au luptat mai mult la mijlocul terenului în startul jocului, ocazii mărunte fiind doar la Huyghebaert (min. 4), cu un șut lobat ce a nimerit transversala, sau la Telcean (min. 8), a cărui lovitură de cap a trecut mult peste poartă. Clujenii au controlat posesia în mare parte a reprizei de debut, însă fără să atingă spațiul porții, ultima ocazie notabilă a gazdelor fiind prin șutul lui Pîrvulescu de la 17 metri, mult peste poartă.

Craiovenii s-au apărat excelent în primele 45 de minute și Gîț a semnat un șut pe poartă (39), dar Muțiu a prins fără emoții și cele două echipe intrau la egalitate la cabine, 0-0. Ritmul partidei a fost bun în primul mitan, cu dueluri mai mult la mijlocul terenului, dar fără șanse cu adevărat mari de gol.

Apar și ocaziile în partea secundă

Pîrvulescu (58) și Cristea (64) și-au încercat norocul, cel din urmă într-un mod mai periculos de la mare distanță, cu Muțiu pe fază însă. Cartonașele galbene au devenit și ele o normalitate după pauză, nu mai puțin cinci jucători fiind avertizați în 70 de minute (2 de la “U”, 3 de la Craiova).

Execuție superbă pentru Alex Pop

Într-un joc tacticizat și cu dueluri predominante la mijlocul terenului, Costel Enache și-a scos unul dintre fotbaliștii de creație, pe Idan Golan, în locul căruia a intrat tânărul Alex Pop. S-a dovedit mutarea decisivă, Pop prinzând un șut superb de la 17 metri cu care l-a bătut pe Robert Popa și a deblocat tabela, 1-0 (min. 70).

Oltenii au ieșit total la atac după încasarea golului, pentru a evita un nou eșec, al doilea în ultimele 3 runde, dar Anghelina (80) și Voicu (86) nu au putut trece de Muțiu.

Aproape de extaz la final, dar putea fi și agonie

Universitatea Cluj a scăpat prin Negrean pe o contră periculoasă, dar fotbalistul clujean a ales să paseze spre Alex Pop, în loc să finalizeze singur faza de 2 contra 1, și portarul Popa a ieșit la timp.

Doljenii au forțat în prelungiri egalarea, solicitând un penalty la un henț comis de Filip, dar arbitrul Florin Andrei a fost de neclintit. “U” Cluj câștigă la limită prima finală pentru play-off, 1-0 cu FCU Craiova și urcă momentan de pe 10 pe 3 în clasamentul ligii secunde.

Universitatea Cluj – FC U Craiova 1-0 (0-0) / Marcator: Alex Pop (70)

Au arbitrat Florin Andrei (Târgu Mureș – la centru) respectiv asistenții Cătălin Brînză (Botoșani) și Roberto Ciuraru (Sfântu Gheorghe)

Universitatea Cluj: Muțiu – Dican, Telcean, Taub – Acka, Filip – Meșter (Sburlea ’77), Golan (Al. Pop ’63), Ribeiro (Negrean ’88), Pîrvulescu – Gavra (Ogbu ’77). Antrenor: Costel Enache

U Craiova 1948 SA: Popa – Gîț (Anghelina ’74), Paramatti, Ispas, Huyghebaert – Vl. Pop – Negru (Compagno ’85), Baeten (Ciolacu ’85), Cristea (Voicu ’74), Munteanu (Raicea ’57) – Bălan. Antrenor: Ovidiu Stângă

Foto: Emi Turbuc