CSO Voluntari a devenit prima finalistă a Cupei României la baschet masculin, după 81-80 cu SCM U Craiova. Oltenii au avut două atacuri pentru victorie pe final, dar au ratat în ambele faze.

CSO Voluntari: Hickey – Badiu – Lee – Moldoveanu – Barro

Craiova: Filipovic – Diculescu – Pratt – Henson – Țibîrnă

Prima semifinală a Final 8-ului CRBM a debutat conform așteptărilor, cu multe coșuri în ambele tabere, avantajul fiind de partea oltenilor pentru început, 7-11. Vlad Moldoveanu și-a dus ulterior formația în față, 18-15, după două triple consecutive, dar Filipovic a egalat rapid situația. Sfârșitul sfertului inaugural le-a aparținut ilfovenilor, care și-au construit un avantaj de șase puncte, 28-22.

Craiova a revenit la -1 ulterior, 28-27, dar McCarthy și Duric au rupt seria oltenilor la fix (32-27). Totuși, Țibârnă i-a dus pe “lei” în față, 32-33, moment după care CSO Voluntari a forțat pe finalul primei reprize și a intrat la cabine cu 43-37, la finalul unor sferturi cu Moldoveanu on fire (5/5 de “afară”).

Scorul pe tabelă a fluctuat în continuare, iar de la +11 a scăzut la 48-45, prin reușita lui Diculescu. Ilfovenii și-au recuperat punctele pierdute, 55-45, și au încheiat în stil de mare echipă sfertul al treilea, scor 70-55. Soarta primei finaliste părea decisivă înainte de ultimul sfert.

Leii Băniei nu au fost de acord cu asta, și în ciuda unui început ezitant, au revenit la o singură posesie, 75-72, înainte să preia conducerea la 79-80, prin tripla lui Mo Pratt. Devon Joseph a replicat în ultimul minut de joc, 81-80 și Craiova avea două atacuri lungi pentru a putea câștiga și să se califice în marea finală. Oltenii însă au ratat în ambele faze și CSO Voluntari a ținut de scor, 81-80, pentru a se califica în prima finală din istoria secției de baschet, fie că vorbim de Cupă sau campionat.

Anthony Hickey, MVP-ul primei semifinale

Anthony Hickey (19 puncte, 10 recuperări, 10 pase decisive pentru Voluntari) și Dragoș Diculescu (31 de puncte, 4 recuperări, 6/7 de la distanță pentru Craiova) au fost principalii remarcați ai meciului.

CSO Voluntari se va duela marți, de la ora 19, cu trofeul pe masă în finala Cupei României cu învingătoarea duelului U-BT Cluj-Napoca – CSM Oradea.

Foto: Emi Turbuc