Universitatea Cluj s-a oprit în sferturile Cupei României, după 1-3 pe Cluj Arena cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu. “Studenții” au evoluat în inferioritate numerică în ultimele 15 minute, după eliminarea căpitanului Srgian Luchin.

Partida a început practic de la 1-0 pentru “U”, după un gol foarte rapid venit în poarta lui Bodea. Israelianul Idan Golan a șutat violent din 6 metri, balonul a lovit transversala, după care a ajuns în piciorul lui Lixandru, fundașul gorjean fiind neputincios și și-a înscris involuntar un autogol. Oaspeții au preluat apoi inițiativa, mai mult la nivelul posesiei, pe lângă o singură șansă periculoasă, la șutul lui Țegle (36), respins mai greu de Muțiu. Prima parte a adus în schimb câteva decizii controversate, jocul fiind lăsat destul de liber și arbitrul Antonie nu a acordat câteva cartonașe galbene cuvenite.

Foto: Ovidiu Bujor

Repriza a doua a fost destul de liniștită, fără nimic notabil, până în minutul 68. Atunci, Băican a fost faultat în careu de Taub, după o intervenție necontrolată, dictându-se penalty pentru oaspeți. Țegle a transformat precis, 1-1, spre nemulțumirea lui Costel Enache, care a fost un car de nervi și la un pas să fie trimis în tribună.

Patru minute mai târziu, o fază destul de asemănătoare s-a petrecut în careul Viitorului Pandurii, dar de data aceasta centralul a acordat câte două galbene și minge pentru gorjeni. Luchin l-a lovit între timp pe Băican, spărgându-i arcada, motiv pentru care căpitanul lui “U” a văzut roșu direct!

Foto: Ovidiu Bujor

Pe fondul lipsei unui punct stabil în defensivă, clujenii au lăsat tot mai multe spații, taxate de Daniel Paraschiv, cu o dublă în minutele 77 și 86. Viitorul Pandurii Târgu Jiu avansează în semifinalele Cupei României în premieră, după 1-3 la Cluj-Napoca, pe un joc mai bun, fiind trupa ce a luptat cu adevărat să marcheze. Pentru Universitatea a rămas campionatul, unde vor evolua cu Comuna Recea luni, în deplasare, în prima dintre ultimele trei finale în speranța prinderii unui loc de play-off în “B”.

Radu Țenter, omagiat de Peluză la doi ani de la deces

Foto: Ovidiu Bujor

Fost membru al galeriei, Țenter nu a fost uitat de Peluza Șepcilor Roșii, care i-a adus un omagiu la doi ani de la decesul provocat de un accident. Radu Țenter, fiul fostului tehnician al secției de baschet al Universității, Marcel Țenter, a fost un voluntar activ, participând la multe evenimente caritabile, dar și o voce importantă din galeria Universității Cluj.

Foto: Ovidiu Bujor

Universitatea Cluj – Viitorul Pandurii Târgu Jiu 1-3 (1-0) / Marcatori: Lixandru (1, autogol) / Țegle (69, penalty), Paraschiv (77, 86)

Au arbitrat Andrei Antonie (București – la centru) respectiv asistenții Ciprian Danșa (Satu Mare) și Romică Bîrdeș (Pitești)

Universitatea Cluj: Muțiu – Dican, Luchin, Răuță – Ilieș, Filip (Ogbu ′81), Negrean (Acka ′55), Taub (Al. Pop ′81) – Ribeiro, Gavra (Chacana ′64), Golan (Pîrvulescu ′55). Antrenor: Costel Enache

Viitorul Pandurii: Bodea – Buleică, Lixandru, Oros, Băican (Prejmerean ′78) – Șerbănescu (Vulpe ′46), Copaci, Țegle – Buia (D. Paraschiv ′64), Chiorean (Cioiu ′46), Dragu (Mitrică ′64). Antrenor: Flavius Stoican

Foto: Ovidiu Bujor