Universitatea Cluj a câștigat cu 2-1 (1-1) în fața nou-promovatei CSM Slatina în etapa a 17-a din Liga 2. Golul victoriei a venit la ultima fază a meciului!

Poziția din clasament nu s-a simțit în dreptul Slatinei, oltenii începând foarte curajos meciul și având o bună bucată de timp posesia de partea lor. Universitatea a semnat totuși prima ocazie a partidei, Sergio Ribeiro ratând execuția din câțiva metri (16), după o deviere cu capul de la Ogbu.

Slatina s-a apropiat treptat tot mai periculos, iar după o ieșire riscantă din partea lui Muțiu, soldată fără pericol la poarta lui ‘U”, nou-promovata a scăpat apoi, prin Ianis Stoica, de defensiva imobilă a clujenilor, dar tânărul atacant s-a precipitat și nu l-a putut învinge pe portar.

Obgu, două goluri în trei meciuri

La a doua oportunitate, Universitatea a deschis scorul, ca urmare a unui corner. Ribeiro a centrat, balonul a venit direct pe capul lui Ogbu, iar africanul l-a învins pe Grecu, pentru 1-0. Atacantul alb-negrilor a marcat astfel pentru a doua oară în trei partide pentru “U”!

Avantajul nu a durat mult, iar Slatina a egalat tot ca urmare a unei lovituri de la colț. Centrarea lui Rogoveanu a fost reluată cu tibia în poartă de Manea, după ce Luchin, Răuță și mai ales portarul Muțiu au fost ezitanți, nereușind să îndepărteze pericolul. Până la pauză, doar Ribeiro a mai semnat o ocazie notabilă, printr-o lovitură de cap respinsă ușor de portarul oltenilor, cele două formații intrând la cabine cu scor egal, 1-1.

Lipsește prospețimea

Clujenii au dominat steril partea secundă, după nu mai puțin de patru schimbări efectuate la pauză de antrenorul Enache. Obgu (57), Golan (59) sau Ribeiro (79) au ratat pe rând oportunitatea să o ducă pe “U” iar în avantaj, oltenii apărându-se bine.

Ceapă și-a trecut în cont o oportunitate în ultimele 10 minute, pentru ca ulterior posesia să fie aproape exclusiv de partea gazdelor. Golan și Gavra au încercat să miște tabela, fără succes, iar partida se îndrepta spre un surprinzător rezultat de egalitate.

“Idan-Gol” sparge ghinionul și aduce victoria în ultima secundă

Prelungită cu cinci minute, repriza secundă a atins apogeul la ultima fază. Universitatea a beneficiat de o lovitură de colț, Gavra a prelungit cu capul și Idan Golan a trimis în poartă dintr-un metru, nemarcat, producând eruperea stării de nervozitate acumulată de staff-ul clujean.

“U” câștigă in extremis, 2-1, și urcă provizoriu pe 4, loc de play-off, etapa viitoare având iar un adversar accesibil pe hârtie, prin Comuna Recea.

Universitatea Cluj – CSM Slatina 2-1 (1-1) / Marcatori: Ogbu (33), Golan (90+5) / Manea (38)

Au arbitrat Sorin Costreie (Buftea – la centru) respectiv asistenții Imre-Laszlo Bucsi (Sfântu Gheorghe) și Mihăiță Necula (București)

”U” Cluj: Muțiu – Dican (Negrean ’46), Răuță, Luchin, Taub – Acka (Golan ’46), Filip – Pîrvulescu (Ștefănescu ’46), Ribeiro, Meșter (Ilieș ’46) – Ogbu (Gavra ’76). Antrenor: Costel Enache

CSM Slatina: Grecu – Iana, Preda, Manea, Demici – Ov. Popescu, Necşulescu (Doman ’70) – Rogoveanu, Gheorghe, Oprescu (Ceapă ’19) – Ianis Stoica (Vlada ’84). Antrenor: Dinu Todoran

Foto: Emi Turbuc