CS Dinamo București este a doua finalistă a Cupei României la volei feminin, în urma unei evoluții solide cu CS Știința Bacău. Dinamovistele s-au impus fără drept de apel, 0-3 (9-25, 8-25, 12-12), și vor lupta pentru primul trofeu al sezonului cu CSM Volei Alba Blaj.

După o primă semifinală plină de execuții frumoase și spectacol, duelul dintre Dinamo și Știința Bacău promitea un nou meci interesant. Însă așteptările au fost departe de adevăr și trupa alb-roșie a deschis meciul cu 1-8, desprinzându-se apoi la 5-14. Bacăul a fost de nerecunoscut și nu a reușit nimic pe atac, fiind învinsă lejer în primul act, scor 9-25!

Foto: Emi Turbuc

Dacă primul set a fost dezastruos pentru fetele lui Florin Grapă, continuare a adus cel mai slab set al unei formații prezente la acest turneu final al Cupei. După 1-13, Știința a izbutit să câștige trei puncte consecutive (3-16), fiind singurul aspect pozitiv din acest set, câștigat de Dinamo fără drept de apel, cu 8-25!

Nimic nu le-a mers moldovencelor în setul al treilea, unde au pornit cu 1-7, ajungându-se apoi la 2-16. Dinamo s-a mai relaxat și a greșit câteva mingi, fără să afecteze prea mult tabela, permițând Bacăului să depășească în premieră pragul de 10 puncte în acest parțial. În cele din urmă, jucătoarele lui Milos Gavrilovic au încheiat socotelile cu 12-25 și 0-3 la general, într-o manieră extrem de clară!

Foto: Emi Turbuc

Dinamo ajunge în finala Cupei României, unde va juca duminică de la ora 14, în direct pe TVR 3, cu CSM Volei Alba Blaj, care a trecut anterior cu 1-3 de CSM Târgoviște. Formația din capitală are ocazia să câștige Cupa și la feminin, după ce secția masculină și-a atribuit acest trofeu, tot la Cluj-Napoca, într-o finală cu SCM U Craiova.

Foto: Emi Turbuc