CFR Cluj și FC Voluntari au terminat la egalitate, 0-0, în Gruia, în ultimul joc al etapei cu numărul 23 din Liga 1. Rîmniceanu a fost îngerul salvator al oaspeților, cu mai multe parade.

Cu a treia șansă în față pentru a urca pe primul loc în clasamentul Ligii 1, CFR și-a arătat intențiile de a încheia rapid socotelile cu Voluntari. Rondon a tras primul semnal în minutul 10, dar fără emoții pentru Rîmniceanu, după un șut modest. Hoban însă a pus mai multe probleme (22), reluând violent în transversală, la o fază la care portarul ilfovenilor era bătut, dar mingea s-a dus din bară deasupra porții.

Voluntariul a avut la rândul ei două șanse, timide, prima prin Ion Gheorghe (30), care a șutat pe lângă poartă, iar apoi prin Alexandru Ilie, cel ce nu a găsit ținta în urma unei contre din partea trupei pregătite de Bogdan Andone.

Foto: Emi Turbuc

Alte două ocazii mari au fost semnate de CFR, mai întâi prin Vinicius (34), lovitura de cap a fundașului ajungând în brațele portarului, iar apoi Ciprian Deac a primit o pasă excelentă de la Rondon, dar a ratat ținta din câțiva metri, printr-un șut cu latul (39).

Partea secundă a adus un fotbal tot mai modest, lipsit de ocazii până în minutul 71. CFR a beneficiat de o lovitură liberă, Deac a centrat excelent în careu, de unde Vinicius a reluat cu capul, iar portarul Voluntariului a respins după linia porții, lucru neobservat de arbitrii, care nu au acordat golul.

Gazdele au început să joace nervos după acest moment, și pericolul a lipsit la poarta ilfovenilor, Ovidiu Hoban semnând ultima șansă a partidei, dar Rîmniceanu a fost la post și a respins. S-a încheiat nedecis, 0-0, și CFR nu profită nici de această dată de pasul greșit al FCSB-ului, pe care doar o egalează la vârful Ligii 1.

CFR Cluj – FC Voluntari 0-0 (0-0)

Au arbitrat Marian Barbu (Făgăraș – la centru) respectiv asistenții Octavian Șovre (Satu Mare) și Mircea Grigoriu (București)

CFR Cluj: Bălgrădean – Manea (Chipciu ’85), Vinicius, Burcă, Camora – Itu (Costache ’62), Hoban, Gîdea (Păun ’12)– Deac (Omrani ’85), Debeljuh, Rondon (Pereira ’62). Antrenor: Edward Iordănescu

FC Voluntari: Rîmniceanu – Satli, Achim, Armaș, Vlad – Ivanov (Ricardinho ’90), Droppa, I. Gheorghe – A. Ilie (Remacle ’68), Pesic (Balaur ’90+5), Betancor (Angelov ’90). Antrenor: Bogdan Andone

Foto: Emi Turbuc