CSM CSU Oradea s-a impus într-o manieră categorică, 79-46 cu CSA Steaua, în ultimul meci al turul de campionat din Liga Națională de Baschet Masculin pentru ambele formații. Zekovic a strălucit din tabăra bihorenilor, cu 4 aruncări de 3 puncte transformate!

Steaua: Brown – Mandache – Coconea – Nicoară – O’Brien

CSM Oradea: Watson – Fometescu – Holt – Zekovic – Valeika

Deși bucureștenii au început mai bine, cu 5-0 pe tabelă, avantajul acestora a durat doar până la 10-8, de unde Oradea a venit cu o serie de 10-0 pentru a întoarce soarta jocului. Broussard a adus ultimul coș al sfertului de debut, o aruncare de la distanță, pentru 12-21.

Scorul a crescut treptat în favoarea bihorenilor, ducându-se la +10 relativ repede, Zekovic fiind cel care a înscris din afara arcului de cerc pentru 14-30 la mijlocul sfertului secund. Steaua nu a avut forța să reducă mult din diferență, iar Stephen Holt a “îngropat” o triplă, 21-40, avantajul maxim din prima repriză. Ultimele două coșuri din prima repriză au fost ale Stelei, prin O’Brien și Mandache, dar avantajul a rămas consistent, 25-40 pentru ultima campioană la baschet masculin. Holt, Zekovic și Brown Jr. au contribuit toți cu 8 puncte în prima repriză, fiind principalii marcatori ai partidei.

Formația de pe Criș s-a desprins la 20 diferență imediat după reluare, 25-45, de unde Steaua a redus scorul până la 32-45. Avantajul de double digits s-a menținut în restul sfertului al treilea, terminat la egalitate, 14-14, dar Oradea se afla în față concludent, cu 39-54.

Ultimele 10 minute au adus și show-ul sub panou din partea orădenilor, cu Bobe Nicolescu la capătul unui alley-oop (46-71) din pasa lui Watson. Steaua a căzut total și nu a putut emite pretenții absolut deloc, înscriind doar 7 puncte în acest parțial. Leii Roșii s-au impus în cele din urmă cu 46-79, revenindu-și după eșecul de luni seara cu U-BT Cluj-Napoca.

Dragan Zekovic a fost cel mai bun marcator de pe parchet, cu 18 puncte (4/5 de la distanță), 9 recuperări și 3 pase decisive, fiind urmat de Stephen Holt (14 puncte, 7 recuperări) și Aaron Broussard (12 puncte, 5 recuperări, 4 assist-uri). De la Steaua au contribuit cu câte 8 puncte jucătorii Kenneth Brown Jr., John O’Brien și Maurice Creek.

Foto: Emi Turbuc