U-BT Cluj-Napoca a câștigat la un singur punct, scor 87-86, duelul cu SCM Timișoara, din ultima etapă a turului de campionat din LNBM. Competiția intră într-o pauză prelungită până la mijlocul lui martie.

U-BT: Richard – Guzman – Grasu – Tarolis – Stipanovic

SCM Timișoara: Mijajlovic – Mocrițchi – Brown – Komatina – Olah

Gazdele și-au format un avantaj inițial, 5-2, pe care timișorenii l-au întors după câteva atacuri, 6-9. Clujul a revenit la conducere, de data aceasta la două posesii, 15-11 și 17-13, dar și de data aceasta echipa lui Dragan Petricevic a venit cu un răspuns pe măsură, Laci Lazar înscriind ultimele puncte ale sfertului de debut, pentru 21-22.

Avantajul bănățenilor a crescut la patru puncte, grație lui Sherwood Brown (23-27), dar “studenții” au egalat apoi la 29. Justin Edwards a interceptat o minge din jumătatea proprie, finalizând cu un windmill, pentru cea mai spectaculoasă fază a primelor 20 de minute, majorând avantajul studenților la 42-35. În cele din urmă, au rămas două posesii între, scor 44-39 la pauză.

Foto: Emi Turbuc

Tot ce a construit formația lui Mihai Silvășan înainte de pauză s-a năruit în doar 40 de secunde de la reluare, Nikola Gajic „plantând” o triplă în coșul clujean din colț, pentru 44-44. Leii din Banat au preluat apoi conducerea la 47-49, Milos Komatina înscriind a doua oară de la 6.75. Startul excepțional al oaspeților a continuat, iar Sherwood Brown a dus „run”-ul bănățean la 16-4, cu scorul general 48-55, prin două „arcuri” precise de la distanță. U-BT s-a apropiat la două posesii spre finalul sfertului, după liberele transformate de Richard (57-61), înainte ca actul să se termine prin punctele adunate de Alex Olah, scor 57-63.

Decisivul a adus o contradicție totală a ceea ce s-a întâmplat anterior, de data aceasta gazdele fiind cele care au putut marca aproape de oriunde. Mai întâi clujenii au venit la un singur punct în două rânduri, pentru ca Ștefan Grasu să egaleze la 75 cu trei minute rămase din meci. Cu două minute înainte de final, la 80-80, Stipanovic a fost faultat pe aruncare, trecând la linia de pedeapsă. Brown a irosit pe următorul atac o triplă pentru a-și duce iar echipa în avantaj, iar Guzman a finalizat cu dunk pe contră, 84-80 pentru U-BT.

Foto: Emi Turbuc

Secundele de final au adus o serie de libere pentru ambele formații, dar și o greșeală din partea lui Ștefan Grasu ce o putea costa pe U-BT victoria. Igor Mijajlovic și-a transformat aruncările libere, iar pe ultimul atac Sherwood Brown a ratat, terminându-se 87-86 pentru clujeni. Patrick Richard și compania încheie prima jumătate a campionatului fără să cunoască gustul înfrângerii, având 12 victorii din tot atâtea meciuri, plus un joc restanță cu Athletic Constanța.

Karel Guzman a fost principalul marcator pentru clujeni, cu 17 puncte, 5 recuperări, 3 intercepții și 2 pase decisive, urmat de Patrick Richard (16 puncte, 11 recuperări, 8 assist-uri, dar 2/12 la nivelul aruncărilor) și Justin Edwards (15 puncte, 7 pase decisive, 3 intercepții). În schimb, Milos Komatina a contabilizat 20 de puncte, 5 recuperări și 3 assist-uri, alături de 4/5 de la distanță, secondat din tabăra viola de Sherwood Brown (19 puncte, 5 recuperări, 2 pase decisive) și Nikola Gajic (14 puncte, 5 recuperări, 2 assist-uri).

Foto: Emi Turbuc