U-BT Cluj-Napoca s-a impus clar în derby-ul finalului de tur din LNBM, scor 90-77 cu CSM CSU Oradea, în duelul ultimelor două campioane. Oamenii mari ai gazdelor, Stipanovic și Tarolis, au contribuit pentru 40 de puncte împreună!

U-BT: Dixon – Edwards – Guzman – Grasu – Stipanovic

CSM Oradea: Watson – Fometescu – Green – Markovic – Valeika

După un debut echilibrat, Oradea a fost prima care s-a dus la două posesii în față, scor 12-16, dar Clujul a egalat rapid la 18, după care și-a adjudecat primul sfert cu 23-20.

Momentele bune din finalul primelor 10 minute au continuat pentru U-BT, care a început cu un run de 14-4 parțialul următor, distanțându-se la 37-24. Deținătoarea Cupei României a menținut măcar trei posesii în fața bihorenilor pentru restul sfertului secund, intrând la pauză cu o diferență convingătoare, 48-37. Stipanovic și Tarolis au trecut de borna celor 10 puncte marcate, pivotul croat fiind cel mai eficient, cu 13 puncte și 6/6 la nivelul aruncărilor, în timp ce Giordan Watson a contabilizat 11 puncte pentru Oradea, cu doar o singură ratare din 5 încercări.

Foto: Emi Turbuc

Revenirea de la parchet a adus același aplomb ofensiv pentru gazde, care au pornit cu 7-0, după care Richard a taxat apărarea permisivă bihorenilor, „arzând plasa” cu o triplă, 64-47. Broussard a pus punct final sfertului al treilea cu o aruncare de la semi-distanță, pentru 70-54.

Cu o evoluție solidă timp de 30 de minute, în care au înscris minim 20 de puncte în fiecare sfert, băieții lui Silvășan și-au continuat prestația ofensivă remarcabilă, Mike Dixon semnând o treiță pentru 76-54. Ultimele minute au adus „tăierea” avantajului clujean la „doar” 13 puncte, prin două treițe semnate de Bobe Nicolescu. U-BT s-a impus cu 90-77 la capătul unui meci dominat în totalitate, cu o prestație constantă în 40 de minute și câștigă ultimul derby din turul campionatului.

Foto: Emi Turbuc

Donatas Tarolis și Andrija Stipanovic au terminat jocul cu 20 de puncte fiecare, pivotul adăugând 13 recuperări în dreptul numelui său și 8/8 la aruncări. Cei doi au fost urmați de duo-ul Edwards-Grasu (11 puncte) și căpitanul Patrick Richard (10 puncte). Orădenii au fost conduși de trei americani, Giordan Watson (16 puncte, 3 pase decisive), Aaron Broussard (13 puncte, 4 recuperări, 2 assist-uri) și Garlon Green (12 puncte, 5 recuperări, 2 pase decisive).

U-BT va încheia cu SCM Timișoara prima parte a sezonului regulat, marți de la 19.30, în timp ce Oradea și Steaua își dau întâlnire de la 16.30.

Foto: Emi Turbuc