U-BT CLUJ-NAPOCA – SCM U CRAIOVA scor final 75-68.

U-BT Cluj-Napoca o întâlnește pe SCM U Craiova a doua zi a turneului 5 al LNBM la Cluj-Napoca și se impune în fața acestora cu 75-68 pe teren propriu.

Craiovenii deschid scorul pe tabelă cu un coș de 3 puncte după coșul lui Goran Filipovic. Michael Dixon îi aduce pe clujeni în frunte în minutul 3 cu un coș de 2 puncte și o lovitură liberă. Craiovenii reușesc să treacă din nou în frunte în minutul 7 după coșul lui Vucic, dar clujenii egalează după coșul lui Patrick Richard, și scorul ajunge 13-13. Primul sfert se încheie cu U-BT la conducere cu scorul 17-15.

Szabolcs Santa este primul care reușește să bage mingea în coș în cel de-al doilea sfert cluneii având un avantaj de 4 puncte în fața craiovenilor. Craiova egalează după coșul de 2 puncte al lui Monyea Pratt. Clujenii preiau din nou conducerea în minutul 6 după un coș de 3 puncte al lui Michael Dixon, tabela indicând 27-23. Craiovenii reușesc să preia conducerea după coșul lui Cinac, dar clujenii se țin strâns de aceștia. La pauza mare craiovenii conduc în fața clujenilor cu 35-37.

Cel de-al 3-lea sfert începe cu un avantaj de 2 puncte pentru Craiova, dar Dixon reușește un coș de 3 puncte care o aduce pe U-BT în față pe tabelă. Ștefan Grasu reușește un coș de 2 puncte iar clujenii își aduc un avantaj de 3 puncte. Justin Edwards reușește un slam dunk iar clujenenii au un avantaj de 5 puncte față de craioveni. U-BT înceracă să își mărească avantajul pe tabelă, ajungând la 9 puncte în fața craiovenilor după coșul de 2 puncte a lui Andrija Stipanovic. Patrick Richard reușește un coș de 2 puncte, coș care o aduce pe U-BT la un avantaj de 13 puncte pe tabelă. Craiovenii înscriu primul coș din acest sfert în minutul 6, coș de 3 puncte reușit de Diculescu. Clujenii își mențin avantajul scorul fiind 57-43 în minutul 8. Cel de-al 3-lea sfert se încheie cu 59-45, scorul acestui sfert fiind 24-8.

Clujenii încep cel de-al 4-lea sfert cu un avantaj de 14 puncte după o repriză în care și-au dominat adversarii. Craiovenii încearcă să reducă din avantajul gazdelor după două coșuri de 2 puncte ale lui Jonathan Person și Dino Cinac, dar gazdele revin cu un coș de 3 puncte al lui Dixon și două coșuri de 2 puncte ale lui Richard și Donatas Tarolis iar scorul ajunge la 66-49. Donatas Tarolis le mai aduce 2 puncte clujenilor și un avantaj de 20 de puncte pe tabelă. Craiovenii reușesc să coboare puțin sub diferența de 10 puncte impusă de formația clujeană, ajungând la scorul 73-57 în minutul 7. Partida s-a terminat cu scorul 75-68 ceea ce o aduce pe U-BT Cluj-Napoca pe locul 3 în clasamentul LNBM.

Jucătorii partidei au fost Patrick Richard cu 17 puncte marcate, 4 recuperări și o pasă decisivă pentru U-BT Cluj-Napoca și pentru SCM U Craiova Payton Henson cu 17 puncte, 6 recuperări și 0 pase decisive. În top 3 jucăroi ai partidei se regăsește și Michael Dixon cu 15 puncte marcate, 3 recuperări și 3 pase decisive.

Echipe de start

U-BT Cluj-Napoca: Dixon, Patrick, Stipanovic, Tarolis, Vida

SCM U Craioba: Diculescu, Filipovic, Henson, Pratt, Vucic.

Foto: Ovidiu Bujor